Băsescu: Voi vota cu Maia Sandu. Va fi următorul președinte al Republicii Moldova

Băsescu: Voi vota cu Maia Sandu. Va fi următorul președinte al Republicii Moldova

Liderul Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat că va vota cu Maia Sandu în turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, adăugând că, pe „calcul”, aceasta va fi următorul președinte al moldovenilor.

„Și eu am primit foarte multe semnale, dacă am votat. Răspunsul este nu, pentru că încă nu am depus jurământul. Domnul Dodon (Igor Dodon — n.r.), acest domn prorus, a făcut, slavă Domnului, 48,2% duminică și nu 51% cât voia — a atacat la Curtea Constituțională a Republicii Moldova decretul prin care președintele Timofti mi-a acordat titlul de cetățean moldovean. Săptămâna trecută a judecat Curtea Constituțională, a respins plângerea acestui Dodon și asta înseamnă că în turul doi voi vota pentru Maia Sandu, de bună seamă”, a spus Traian Băsescu.

Despre rezultatul celui de-al doilea tur al prezidențialelor din Republica Moldova, Băsescu a arătat că, „pe calcul”, Maia Sandu va fi viitorul președinte cu 53%.

Publicitate

„Rațiunea este simplă. Nu au fost tinerii la vot, dar se vor duce în turul doi. Eu, cel puțin, voi face un apel foarte puternic către cetățenii Republicii Moldova și către cetățenii (...) care sunt în număr de circa 100 de mii pe teritoriul României să se ducă la vot, la cele nouă secții de votare, pentru că este viața lor în ziua de 13 noiembrie. (...) Este nepermis, spre exemplu, ca cei 100 de mii de cetățeni din Republica Moldova, în proporție de 99% și cetățeni ai României, trăitori în România, să nu se ducă la vot, doar 9.000 au fost la vot. Or, cred că este responsabilitatea lor să-și apere viitorul spre vest. (...) Ei trebuie să vadă ce s-a întâmplat cu România după ce s-a desprins din blocul comunist și evoluțiile de aici”, a menționat președintele PMP.

Întrebat care va fi soarta proiectului de reunificare cu România cu Maia Sandu președinte al Republicii Moldova, Băsescu a spus: „Și cu Maia Sandu și cu Dodon proiectul trebuie să meargă înainte. (...) Nu este un proiect care, să spunem, e gata și vine Maia Sandu și se face sau vine Dodon și nu se face. Este un proiect în creștere acesta. Toți repeziții aceștia care spun, unii spun: vrem în 2018 să fim uniți, la 100 de ani, alții spun: nu se poate, să nu deranjăm. Acest proiect a crescut foarte frumos din 2005 încoace”, a precizat Băsescu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal