Agora: Ce cunoașteți despre Plahotniuc?

Traian Băsescu. În primul rând eu nu m-am întâlnit niciodată, dar am auzit multe despre el. Este adevărat că Plahotniuc reprezintă toxicitatea maximă pentru un stat de drept. Multe din instituțiile statului moldovean au fost capturate de acest individ datorită influenței și a banilor pe care îi are. 

A. Ce cunoaște despre Igor Dodon și în ce măsură considerați că actualele alegeri prezidențiale au o conotație geopolitică?

T. B. Categoric rezultatele alegerilor vor avea un efect asupra politicii externe. Este evident că cei doi candidați au obțiuni total diferite. Dacă vreți să vedeți care e soluția mai bună, nu trebuie să priviți foarte departe. Uitați-vă la Belarus și uitați-vă la Republica Moldova față de România. Nu trebuie să ne uităm foarte departe ca să vedem diferențele. Plahotniuc și Dodon s-ar potrivi pentru că Federația Rusă a creat oligarhii ruși, iar oligarhii de la Chișinău vor ca valorile de la Moscova să prevaleze și nu cele europene. 

A. Îi vedeți împreună pe Igor Dodon și Vlad Plahotniuc?

T. B. Ca direcție da, indiferent ce declară Plahotniuc. Nu am niciun dubiu că nu are nimic comun cu valorile europene. Indiferent ce declară rezultatul e același. Faptele lui duc Moldova alături de Federația Rusă.

A. Când depuneți jurământul pentru a deveni cetățean al Republicii Moldova cu acte în regulă?

T. B. Mâine depun jurământul pentru că a fost acel atac la Curtea Constituțională. Trebuie să obțin actul de indentitate ca să reușesc să votez. Încerc. În orice caz eu voi vota cu Maia Sandu. Și voi chema și tinerii din RM care se află în România să meargă la vot. 

Dle Băsescu, vă mulțumim.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!