Cozmin Gușă: „Faptul că Igor Dodon nu mai este susţinut de Voronin e o lovitură”

Cozmin Gușă: „Faptul că Igor Dodon nu mai este susţinut de Voronin e o lovitură”

Consultantul politic, Cozmin Guşă spune că decizia lui Vladimir Voronin de a nu-l susţine pe Igor Dodon nici în turul II al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova este îmbucurătoare pentru campania candidatului pro-european, Maia Sandu.

Cozmin Guşă spune că liderul comunist, Vladimir Voronin, este de fapt, „inventatorul„ lui Igor Dodon, scrie www.dcnews.ro

„Este foarte complicat ce se întâmplă în Republica Moldova, dar conferinţa lui Voronin a arătat că nu este unitate pe partea rusofilă, iar Voronin şi PCRM reprezintă rusofilism, iar dacă vreţi o conectare la sovietism, faptul că Vladimir Voronin, care este „inventatorul” lui Igor Dodon, ne spune clar că nu îl va susţine în turul doi, şi că PCRM şi el vor boicota alegerile, este un lucru plin de semnificaţii şi îmbucurător pentru campania Maiei Sandu. PCRM a fost mare acum câţiva ani, a avut în sondaje şi 50% şi a câştigat în 2010, aproape jumătate din fotoliile din Parlament. Din acest Partid al Comuniştilor s-a constituit şi Partidul Socialiştilor al lui Dodon, s-a îngrăşat şi Partidul Democrat din Republica Moldova, condus astăzi mai puţin de Marian Lupu, şi mai mult de Plahotniuc", a explicat Guşă.

Publicitate

Pe de altă parte, Guşă a mai spus că lipsa de susţinere pe care o are Dodon poate fi un avantaj pentru tabăra euroatlantică:

„Dar, în continuare, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, deşi nu mai apare viguros în sondaje, undeva între 7 si 10%, reprezintă la nivel simbolic legătura cu Rusia veche, legătura nostalgicilor cu URSS, iar apropo de electoratul lui Igor Dodon, faptul că acest vector dublu, Voronin plus comunişti, nu îl susţine în turul doi, este o lovitură care poate să fie exploatată de către tabăra euroatlantică, sigur, cu rădăcini şi în România, apropo de tabăra Maia Sandu”, a conchis consultantul politic, Cozmin Gușă.

Amintim că, președintele PCRM, Vladimir Voronin, spune că nu-l susține în actuala campanie pe fostul său membru de partid Igor Dodon. Mai mult acesta declară că atitudinea sa și a partidului pe care îl conduce față de liderul socialiștilor nu se va schimba. „Dodon ne-a vândut pentru 3 milioane de euro”, a declarat fostul șef de stat.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal