SUA: Hillary Clinton își intensifică atacurile împotriva lui Trump cu o săptămână înainte de alegeri

SUA: Hillary Clinton își intensifică atacurile împotriva lui Trump cu o săptămână înainte de alegeri

Cu o săptămână înainte de alegerile prezidențiale americane, Hillary Clinton și-a multiplicat atacurile împotriva lui Donald Trump în Florida, stat indispensabil candidatului republican dacă vrea să câștige, chiar dacă distanța dintre ei se micșorează în sondaje, potrivit AFP.

Un nou sondaj difuzat pe 1 noiembrie curent, a dinamizat-o pe candidata democrată, care rămâne favorită în cursa pentru Casa Albă. Ancheta îi acordase 48% din intențiile de vot față de 40% pentru Trump, printre alegătorii care au votat deja în Florida. 28% dintre republicani au votat pentru ea, potrivit rezultatelor acestui sondaj al TargetSmart și al Universității William and Mary, limitat totuși la un mic eșantion de alegători.

Media sondajelor recente în acest stat din sud, cel mai important printre statele-cheie, îl situa până în prezent pe Trump în frunte cu 45,5% din intențiile de vot față de 44,5% pentru Hillary Clinton.

Publicitate

Candidatul democrat se exprima cu încredere asupra șanselor ei, lansând atacuri la adresa adversarului său republican „El a dovedit că nu are temperamentul și nici calificările necesare pentru a fi președinte”, a declarat Clinton, în cursul ultimului său miting la Fort Laurderdale.

La rândul său, Trump a fost reconfortat de un alt sondaj ABC-Washington Post, care îi atribuia 46% din intențiile de vot, față de 45% dnei Clinton la nivel național.

„Vom câștiga Casa Albă”, a asigurat el în cursul etapelor în două state care votează de regulă cu democrații, Pennsylvania și Wisconsin, sperând să smulgă acolo o improbabilă victorie pentru a-și croi un drum spre președinție.

„Familia Clinton reprezintă trecutul sordid, noi suntem viitorul strălucitor și curat”, a declarat el la Eau Claire (Wisconsin) în fața miilor de suporteri dezlănțuiți, care scandau „Închideți-o!” când miliardarul populist vorbea despre Hillary Clinton, pe care a descris-o ca „mincinoasă” și „coruptă”.

După redeschiderea surpriză de către FBI a dosarului e-mailurilor fostului secretar de stat în weekendul trecut, Trump a denunțat în pofida „absenței oricărei informații în acest sens o adversară” confruntată cu probleme judiciare crescânde.

Hillary Clinton intenționa în ultimele zile să dezvolte un mesaj unificator după o campanie foarte agresivă care i-a divizat pe americani. După anunțul FBI, ea și-a schimbat intenția, revenind la atacuri pe toate planurile împotriva lui Trump.

Donald Trump revine pentru a face campanie în Florida, cu trei mitinguri prevăzute la Miami, Orlando și Pensacola. Hillary Clinton va fi în Nevada și Arizona, alte două dintre cele zece state-cheie în care se va decide soarta alegerilor.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal