*Acest material este sponsorizat

MAIB Private Banking: mai mult decât banking

MAIB Private Banking: mai mult decât banking

BC ”Moldova Agroindbank” S.A. este în topul băncilor din ţară şi pilonul principal al sistemului financiar-bancar naţional, având un rol special în dezvoltarea clienţilor săi. Pe parcursul a 25 de ani de activitate, banca a venit cu oferte inovatoare pentru zeci de mii de beneficiari, persoane fizice şi juridice. Astăzi MAIB vine cu un proiect nou de abordare individuală a persoanelor fizice - Private Banking, pentru a răspunde nevoilor clienţilor săi la cel mai înalt nivel.

„O abordare pe măsura aşteptărilor clientului și respectarea eticii administrării finanțelor sunt principiile de bază ale deservirii la MAIB. Iar experienţa ţărilor cu un banking dezvoltat, impactul tehnologiilor moderne şi, desigur, numărul în creştere al segmentului de VIP clienţi cu solicitări tot mai sofisticate, au fost motivele creării unei subdiviziuni în cadrul băncii care să corespundă celor mai înalte standarde în domeniu”, a menţionat Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al  BC „Moldova Agroindbank” S.A. 

Clienții Private Banking au nevoie de o deservire individuală

În domeniul Private Banking clienţii sunt numiţi „high net worth individuals”, adică persoane cu un statut social înalt şi posibilităţi financiare deosebite. Obiectivul clasic al Private Bankingului este de a acorda servicii de management al activelor clientului, plasarea profesională a fondurilor într-o varietate de instrumente de investiții, inclusiv în metale prețioase și obiecte de artă, consultanţă în domeniul fiscal, servicii lifesyle etc. Clienţii Private Banking, de obicei, sunt persoane înstărite, manageri sau proprietari de companii.

Clienții MAIB Private Banking sunt persoane care îşi doresc o abordare personalizată și o deservire de calitate premium. Principiul de bază al Private Banking-ului este confidențialitatea, de aceea în această subunitate a băncii domneşte atmosfera clubului de elită închis, în care nu se aud nume sau detalii despre clienţi.

Clienții MAIB Private Banking sunt selectaţi de către bancă din divizia de retail sau corporate, fie cu recomandarea clienților existenți. Clientul trebuie să dețină un anumit nivel de active în bancă (depozite, mijloace bănești în conturi curente ș.a.m.d.), dar acest lucru nu-i garantează intrarea în clubul select MAIB Private Banking, deoarece sunt şi alte criterii importante precum loialitatea, statutul social şi reputaţia clientului.

Servicii bancare personalizate pentru clienții prosperi

MAIB Private Banking are la bază câteva principii:

1. Confidențialitatea. La MAIB Private Banking, un client nu se va întâlni cu un alt client, dacă el își doreşte o astfel de abordare. Oficiul a fost proiectat în așa mod încât simultan pot fi deserviţi mai mulţi clienți, fără ca aceştia să contacteze;

2. Confortul și comoditatea. Fiecare client este deservit de un bancher personal și acest expert este singura persoană de contact. Bancherul personal este la dispoziţia clientului 24/24. Acest fapt este apreciat de clienți, în special când se află peste hotarele țării;

3. Relațiile de parteneriat. Clienții pot avea încredere în bancherul personal și îi pot solicita consultanță în multe domenii, nu doar bancar, dar şi juridic, fiscal sau imobiliar.

4. Produse exclusive:

- carduri exclusive - deținătorii de carduri MasterCard World Elite, MasterCard Platinum şi American Express Gold beneficiază de un serviciu special - Consierge. Acesta pune la dispoziția clientului un asistent personal, care îi poate soluţiona diverse probleme, precum comandarea unui taxi în orice colț al lumii, rezervarea unei mese la restaurant sau a unei camere la hotel, livrarea de flori sau orice alte produse, organizarea unei călătorii sau eveniment ş.a. Acest serviciu este oferit în parteneriat cu MasterCard și American Express și este disponibil 24/7, la distanța unui simplu apel telefonic;

- depozite speciale - plasarea mijloacelor bănești în condiții preferenţiale, diferite de cele oferite în alte subunităţi MAIB;

- linii de finanțare negociate individual în funcție de necesități;

- casetă individuală disponibilă în cadrul subunităţii;

- investiții în hârtii de valoare de stat (HVS) ș.a.

Clienții Private Banking beneficiază de servicii personalizate la oricare etapă a deservirii lor, iar scopul bancherului personal este satisfacerea nevoilor clienților, economisirea timpului clienților și oferirea confortului și siguranţei în tot ceea ce ține de administrarea finanțelor personale.

Clienții Private Banking sunt deserviţi în baza unui abonament, ce implică un comision unic. Acesta include numeroase servicii de care clientul poate beneficia ulterior, fără a achita separat fiecare serviciu sau operațiune bancară.

MAIB Private Banking promovează ideea unui club închis și a unui parteneriat de lungă durată, de aceea unii clienți se deservesc împreună cu familia, iar acest fapt contribuie la construirea unei relații de încredere cu clienţii.

Bancherii Private Banking - persoanele cărora clienții le încredințează administrarea averilor

Bancherii personali ai MAIB Private Banking sunt un secret bine păzit. Banca a făcut investiţii importante pentru ca bancheri personali să fie instruiţi în unul din centrele europene ale private bankingului din Luxembourg. Bancherii personali sunt selectați dintre cei mai buni în domeniu, iar criteriul de bază este profesionalismul. Un bancher personal trebuie să aibă un background solid în cadrul băncii, să vorbească obligatoriu fluent limba română și cel puţin două limbi străine. Un alt criteriu important este promptitudinea la necesitățile clientului, fără de care un bancher personal nu va putea face față situației.

În afară de cursurile din străinătate, bancherii personali au fost instruiţi la traininguri specializate (oratorică, psihologia vânzărilor, cursuri juridice, cursuri de fiscalitate) organizate de consultanți locali și internaționali.

„Deși private bankingul pe piaţa bancară din ţară este la început, noi privim cu încredere în viitor și considerăm, că în următorii ani acest serviciu va fi tot mai solicitat. Ritmul de viaţă dinamic şi lipsa de timp pentru gestionarea eficientă a banilor determină cererea tot mai mare pentru servicii financiare profesionale. Astfel de experţi au fost „crescuţi” în timp la MAIB. Bancherii personali oferă nu doar consultanţă financiar-bancară, dar şi suport în cele mai diverse activităţi zilnice, fiind la dispoziţia lor 24/24. În acest mod noi înţelegem mai bine nevoile clienţilor noştri și reușim, prin muncă şi dedicaţie, să păstrăm și să creștem bunăstarea lor", a menţionat Preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari.

Ambianța

Oficiul Private Banking al MAIB este situat într-o zonă rezidenţială din centrul istoric al capitalei. Dispune de infrastructura necesară, parcare şi intrări separate pentru asigurarea confidenţialităţii. Anturajul este amenajat într-un stil select şi oferă clienţilor un vernisaj de tablouri ale celor mai notorii artişti plastici din ţară, care pot fi achiziţionate la dorinţă.

P.

P.

Vezi și aceste știri
Radu Marian, despre prețul la ulei: După calculele noastre, nu ar trebui să fie mai mare de 35 de lei

Radu Marian, despre prețul la ulei: După calculele noastre, nu ar trebui să fie mai mare de 35 de lei

Ministrul Justiției a explicat de ce a avut o opinie separată concordantă în privința activității lui Stoianoglo

Ministrul Justiției a explicat de ce a avut o opinie separată concordantă în privința activității lui Stoianoglo

Biserica rusă l-ar putea canoniza pe militarul Alexandr Suvorov. O asemenea propunere a venit din partea lui Serghei Șoigu

Biserica rusă l-ar putea canoniza pe militarul Alexandr Suvorov. O asemenea propunere a venit din partea lui Serghei Șoigu

Advertoriale
Cristina Guțu: „Am slăbit cu 10 kilograme în doar două luni, vezi cum am reușit!”

Cristina Guțu: „Am slăbit cu 10 kilograme în doar două luni, vezi cum am reușit!”

Trei reguli cum afacerea ta poate supraviețui concurenței

Trei reguli cum afacerea ta poate supraviețui concurenței

Reprezentanți ai Guvernului de la București au vizitat Victoriabank, cea mai mare investiție românească în Republica Moldova (VIDEO)

Reprezentanți ai Guvernului de la București au vizitat Victoriabank, cea mai mare investiție românească în Republica Moldova (VIDEO)

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Moldova, I am back! | Natalia și Sergiu Nicoriuc s-au întors în țară după 14 ani de muncă în străinătate și s-au apucat de lemnărit (VIDEO)
  Moldova, I am back! | Natalia și Sergiu Nicoriuc s-au întors în țară după 14 ani de muncă în străinătate și s-au apucat de lemnărit (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Tatiana Miron, tânăra care a decis să revină din Spania pentru a dezvolta satele din Moldova (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Liderii lumii - sup lupă (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Dumitru și Emanuela Ciuprina, tinerii care au schimbat Bucureștiul pe satul Lunga din Florești (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Un tânăr originar din Moldova ar fi decedat în războiul din Ucraina
 • 2
  EDITORIAL | Serbările de sfârșit de an școlar, ca un show al crizelor existențiale ale părinților
 • 3
  Ministerul rus de Externe: Moscova va monitoriza reacția Chișinăului la posibilele livrări de arme NATO
 • 4
  Un diplomat rus și-a dat demisia: Niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.