Vă prezentăm cele mai importante declarații ale tinerilor. Mai jos, interviul integral, cu subtitre în limba română.

Ahmed Al-bakour (stânga): Joi, un jurnalist de la un post TV a venit și a spus că vrea să facă o istorie despre refugiați. A fost normal din start, am vorbit despre situația noastră de aici, ce atitudinea au oamenii față de noi, cum ne respectă. Ne-a părut OK din start.  Din păcate, am fost manipulați, el ne-a folosit în jocul lor. Poate a fost ceva personal, poate vrea succes în media și propagandă. Dar pentru a avea succes trebuie să fii adevărat.

Raed Habach (dreapta): Ne-am dat seama că nu e vorba despre refugiați la urmă. Ne-a întrebat dacă susținem persoana care vrea să aducă refugiați aici. Noi nu susținem pe nimeni aici, suntem doar oaspeți. Dar apoi reporterul ne-a spus să declarăm asta, el era atât de prietenos și ne-a spus „E ok, totul va fi bine”. Am realizat că am greșit, iar declarațiile noastre au fost montate.

Ahmed Al-bakour: Nu am știu dacă știrea despre 30.000 de refugiați este un fake. El ne-a spus că o persoană vrea să aducă refugiați. Și noi am spus că e de bine, dacă e adevărat.

Raed Habach: Duminică am aflat că istoria despre refugiați este un fals. O prietenă moldoveancă mi-a trimis știrea și mi-a spus că e falsă. Media a manipulat toată istoria asta.

Ahmed Al-bakour: Când am auzit că e fals, am mers să filmez un video pe youtube. Tot ce ne dorim din istoria asta este să creăm o imagine bună a poporului moldovenesc. Ei ne respectă. Adevărul e că noi nu știm nici un politician aici. Nu știm candidații. Știam că vor fi alegeri, dar nu știam cine candidează. Ne pasă de universitatea noastră, nici instituția nu a știut ce se întâmplă.

Rafat Habach: Tot ce am de spus pentru presă e să nu mintă, fiindcă nu puteți ridica o țară pe minciuni.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!