„Mâna dreaptă a Maiei Sandu, sf. Igor Grosu, care se jură și el că nu fură, este înregistrat într-o discuție cu Galoi, cel care i-a transferat banii de la Shor, acel tip despre care Grosu spune că are antecedente penale. Cei doi discuta despre cecurile prin care acesta a virat banii către #pas, se poate observa ca Grosu le accepta cu drag și se sfătuiește cu omul cu antecedente penale cum sa facă mai departe diferite escrocherii financiare de campanie, cum să mute banii prin diferite firme, cum să păcăleasca CEC-ul prin faptul că se donează la partid întâi banii, nu la Maia Sandu, că partidul e verificat de două ori pe an, dar candidatul zilnic. Discută cum să facă ilegalități. Asta omul numărul doi din #pas, partidul despre care Maia Sandu ne spune că are doar finanțări legale de la oameni onești și că acolo lucrează doar voluntari”, scrie bloggerul.

Totodată, Luchianiuc, în postarea sa, l-a îndemnat pe Grosu să-și dea demisia. În același timp, PAS a venit cu o reacție.

„Materialul audio publicat recent de un blogger de tristă faimă și prezentat drept senzațional reprezintă o conversație obișnuită între domnul Igor Grosu și o persoană care a vizitat sediul PAS. Reprezentanții PAS au conversații de acest tip cu sute de persoane în fiecare zi, în special atunci cînd trebuie explicată procedura de donație pentru partid. Practica de finanțare transparentă și directă a partidului este nouă și trebuie explicată cetățenilor”, scriu cei de la PAS pe Facebook.

„Înregistrările publicate pe rețelele sociale au fost realizate, din punctul nostru de vedere, pe căi ilegale. Depunem o plângere la poliție și procuratură pe marginea acestui caz. Precizăm că persoana care a fost la sediul PAS și care nu s-a prezentat nu coincide cu cea din imaginea oferită de bloggerul de tristă faimă ca fiind interlocutorul lui Igor Grosu. Conversația demonstrează că cetățeanul din înregistrare este un provocator ordinar trimis cu intenția de a ne denigra. Noi nu am acceptat serviciile acestuia. Amintim că verificarea ulterioară a arătat că respectivul cetățean are probleme de integritate și PAS a returnat sumele primite”, au conchis reprezentanții PAS.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!