„Vom avea discuții punctuale mâine, în zilele următoare. Trebuie să analizăm la rece, să nu fim ghidați de emoții, să analizăm aspectele strict juridice, fiindcă noi suntem parte la o zonă de liber schimb în cadrul CSI-ului, un aranjament multilateral și nu știu în ce condiții o țară ar putea anula sub aspect bilateral un aranjament multilateral. Vom analiza atât aspectele politice, juridice, cât și comerciale”, a declarat Iurie Leancă.

Premierul a subliniat că Rusia nu are motive să impună unilateral taxe pentru produsele din Moldova. „Deocamdată, asta e tot ce pot să spun la acest subiect, ne vom grăbi, dar ne vom grăbi încet, dar nu există niciun motiv de ordin juridic, nici comercial care ar impune Federația Rusă să revizuiască, într-o manieră atât de cardinală, relația cu Republica Moldova din punct de vedere a aranjamentelor comerciale”, a mai adăugat șeful Guvernului de la Chișinău.

Proiectul de lege, elaborat de Ministerul rus al Dezvoltării Economice, prevede introducerea taxelor unilaterale pentru importul de vinuri și produse agricole moldovenești.

Rusia introduce taxe vamale pentru produsele moldovenești

Proiectul de decret propune astfel majorarea taxelor vamale, care erau zero, până în prezent, pentru un număr de mărfuri moldovenești precum vinul, carnea, legumele și cerealele.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!