Trump schimă macazul: Va păstra o parte dintre prevederile Obamacare

Trump schimă macazul: Va păstra o parte dintre prevederile Obamacare

Donald Trump nu mai pare deloc personajul vehement din campania electorală. În primul interviu pe care l-a dat după alegeri, președintele ales al SUA a avut cuvinte de laudă la adresa reformei asigurărilor medicale, inițiată de Barack Obama și constant demontată în campanie. Nici despre Hillary Clinton, Donald Trump nu mai crede că este un personaj atât de rău, scrie digi24.ro.

În primul său interviu de după ce a câștigat alegerile, Donald Trump a făcut un anunț surprinzător. A spus că va păstra o parte dintre prevederile Obamacare, reforma asigurărilor medicale făcută de actuala administrație și pe care a criticat-o cel mai dur în campanie.

Președintele ales a vorbit și despre telefonul pe care l-a primit de la Hillary Clinton în noaptea alegerilor, într-un interviu pe care postul de televiziune CBS îl va difuza integral duminică. La interviu au fost prezenți și câțiva dintre membrii familiei sale.

Publicitate

„A fost o discuție frumoasă. A fost un telefon greu de dat pentru ea, îmi imaginez. A fost cât se poate de amabilă. A spus doar: Felicitări, Donald! Bravo! I-am spus: Îți mulțumesc mult, ai fost un contracandidat grozav. E foarte puternică și foarte deșteaptă”, a declarat Donald Trump despre Hillary Clinton.

Surprinzător după cât de vehement a fost în campanie, Donald Trump a spus că e decis să păstreze câteva dintre prevederile Obamacare, reforma sănătății inițiată de Barack Obama. Decizia a luat-o, spune el, după ce s-a întâlnit la Casa Albă cu președintele în exercițiu.

Vă veți asigura ca oamenii cu boli preexistente să fie asigurați?- Da, fiindcă este una dintre prevederile cele mai bune. Și prevederea referitoare la asigurarea copiilor care locuiesc cu părinții pentru o perioadă mai lungă de timp, ne vom strădui să o păstrăm și pe aceasta. Se vor adăuga niște costuri, dar vom încerca să păstrăm aceste prevederi.

Botezată Obamacare, legea a permis unui număr de 22 de milioane de americani să-și cumpere asigurări medicale. Speriați că Donald Trump va abroga legea, așa cum a promis în campanie, 100.000 de americani s-au grăbit să-și facă asigurări în ultimele zile.

Pe de altă parte, Donald Trump i-a încredințat vicepreședintelui ales, Mike Pence, conducerea echipei sale de tranziție, înlocuindu-l pe guvernatorul de New Jersey, Chris Christie. Potrivit Reuters, din echipă fac parte și patru membri ai familiei sale, printre care fiica sa Ivanka și soțul acesteia. Echipa de tranziție trebuie să aleagă candidați pentru circa 4.000 de posturi în care Donald Trump va trebui să facă numiri după preluarea funcției.

Potrivit The Washington Post, favorită pentru postul de secretar al Apărării ar fi senatoarea de New Hamsphire Kelly Ayotte, care tocmai își încheie mandatul. Alte persoane pe lista scurtă pentru șef al Pentagonului ar fi general-locotenentulJoseph Keith Kellogg, fostul șef al agenției pentru informații a Apărării, generalul Mike Flynn, și senatorul de Alabama Jeff Sessions.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal