De asemenea, se interzice transportarea fructelor menționate mai sus în bagajele de mână. Directorul-adjunct al Rosselhoznadzor, Alexei Saurin, a avut o convorbire telefonică cu Directorul-adjunct a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din Republica Moldova, Ion Sula în cadrul căreia l-a informat despre decizia de a impune restricții temporare la importurile fructelor moldovenești pe piața rusă.

Potrivit Rosselhoznadzor, motivul deciziei au constituit mai multe încălcări ai normelor internaționale și ruse cu privire la livrările de produse vegetale moldovenești pe piața rusă.

Anterior, Rusia a impus recent restricții la importul produselor finite din carne de porc din Moldova. În luna septembrie 2013, Rusia a impus embargo vinurilor moldovenești pe piața locală pe 10 septembrie 2013. Serviciul federal rus a anunțat că interdicția va fi eliminată doar în cazul unor companii din regiunea Gagauz-Yeri.

BNM atenționează! Ce se va întâmpla în cazul unui nou embargo impus de Rusia

La începutul lunii mai, Banca Națională a declarat că un eventual embargo pentru produsele din Republica Moldova din partea Federației Ruse va perturba activitatea economiei autohtone, iar din partea inflaței vor apărea presiuni dezinflaționiste.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!