„În perioada vizată noi am recepționat 73 apeluri, în mare măsură oamenii au fost interesați de locul votării și în baza căror acte să voteze. În special o bună parte din oameni aveau buletinul de identitate expirat și îi interesa dacă pot vota. La fel oamenii ne-au comunicat despre neregulile din liste electorale, mai exact că persoanele care chiar dacă au fost excluse din apartament, totuși numele lor figura în lista electorală”, a declarat președintele Centrului de analiză și prevenire a corupției, Galina Bostan.
În același context, a mai adăugat: „Funcționarii care trebuiau să fie la locul de muncă conform programului, de fap era absent. Secția de votare 101 era constant închisă, am primit 2 plângeri despre această secție. Membrii unei urne mobile s-ua reținut o oră acasă la un locuitor, în rezultat au ieșit de acolo în stare de ebrietate”, a conchis Galina Bostan.
„Noi jurnaliștii lucrăm pentru cetățean faptul că ne-a fost îngrădit accesul la informații de interes public, considerăm o gravă problemă. Noi am solicitat CEC-ului accesul la listele de subscripție candidaților electorali, pentru că aveam dubii la corectitudinea acestora, dar s-a refuzat. Și multe altele, rapoarte financiarea, finanțarea, pentru că dacă observam nereguli inițiam anumite investigații jurnalistice”, a declarat directorul Centrului de Investigații Jurnalistice, Cornelia Cozonac.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.