*Acest material este sponsorizat

O soluție pentru oamenii de afaceri, un instrument de marketing, un psiholog virtual și un catalog pentru artiști premiate la Startup Weekend Moldova

O soluție pentru oamenii de afaceri, un instrument de marketing, un psiholog virtual și un catalog pentru artiști premiate la Startup Weekend Moldova


La data de 13 noiembrie a avut loc ceremonia de premiere a startupurilor câștigătoare în cadrul celei de-a VIII-a ediții a competiției Startup Weekend Moldova, care s-a desfășurat în perioada 11-13 noiembrie la Chișinău. Evenimentul a găzduit echipe formate din programatori, specialiști în design grafic, managementul proiectului, marketing, care timp de 54 de ore au inițiat și au lucrat la un startup, o afacere în domeniul IT, începând de la etapa de elaborare a ideii, dezvoltare a planului de afaceri, până la crearea unui prototip și prezentarea acestuia în fața unui juriu.

 

Startup Weekend Moldova (SWM) este competiția antreprenorială a anului, prin intermediul căreia țara noastră se alătură comunității globale Startup Weekend și celor peste 200 de evenimente similare desfășurate în întreaga lume. Anul acesta în cadrul SWM au fost elaborate și prezentate 11 idei de afaceri IT, la care au lucrat intens echipele formate din tineri reuniți în jurul unei idei de interes comun. Startul activității a fost dat pe 11 noiembrie, ca să continue pe parcursul a 54 de ore, timp în care echipele au dezvoltat ideile de startupuri.

Un juriu competent, compus din antreprenori și reprezentanți ai companiilor TIC  atât din țară, cât și de peste hotare, printre care Zvika Kezurer, Președinte Partner4Value din Republica Cehă; Grigore Raileanu, Fondator și CEO Retently, Republica Moldova; Kfir Nissan, Co-fondator și CEO Distribyte, Israel; Val Bejenuta, Advisor la International Venture Club, România, Dragoș Nicov, Marketing Multimedia Manager la Orange Moldova, a evaluat fiecare idee de startup și a decis care sunt câștigătorii.

Astfel, pe locul I s-a plasat Canery Flow, afacerea care va susține managerii de produs să livreze produsul în mod personalizat unui public specific, activând funcționalități specifice printr-un singur click. Echipei învingătoare i-a revenit premiul mare de la partenerul tradițional al evenimentului, compania Orange, care constă în susținere financiară în sumă de 20.000 lei, dispozitive şi servicii Orange de ultimă oră, menite să-i ajute pe viitor să-şi dezvolte afacerea (un modem 4G și trei luni internet nelimitat gratuit). 3 milioane vizualizări de publicitate au fost oferite de compania Simpals, un alt partener al SWM 2016.

Organizatorul Startup Weekend Moldova -Tekwill - a oferit 2 bilete de participare la una dintre cele mai importante conferințe în domeniul antreprenoriatului IT -  TechCrunch Disrupt London,care va avea loc în perioada 5-6 decembrie 2016. Premiul a fost acordat cu suportul  Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC” și va acoperi integral toate cheltuielile asociate călătoriei. De asemenea, echipa beneficiază și de posbilitatea de a participa gratuit în cadrul programului de Pre-accelerare Tekwill. Programul de pre-accelerare se va desfășura începând cu ianuarie 2016 în Chișinău şi va fi dedicat susținerii startup-urilor în vederea creării unor produse viabile. Programul își propune să furnizeze know-how-ul necesar pentru parcurgerea drumului de la o idee la un produs, suport în dezvoltarea  produselor pe care consumatorii le doresc,  dezvoltarea și validarea ideilor, etc.

Microsoft a acordat echipei câștigătoare abonamente BizSpark. Programul BizSpark reprezintă un abonament pentru startupuri pentru o perioadă de 3 ani și include licențe pentru majoritatea produselor Microsoft, dar și drepturi de utilizare a cloud-ului Microsoft Azure, beneficiile căruia pot ajunge până la 100 mii dolari anual per echipă.

BBU (Bulgarian Business University Foundation) oferă echipei câștigătoare o șansă unică de a începe campania de crowdfunding cu reprezentantul Indiegogo. Echipele câștigătoare vor primi vouchere pentru consultații online cu durata de o oră cu un reprezentant Indiegogo. De asemenea, BBU oferă echipei câștigătoare 30% reducere la BBU Startup School, primul program universitar practic, elaborat pentru dezvoltarea startupurilor cu o durată de 9 luni, acreditat ca un program de masterat și care se desfășoară în cadrul New University din Bulgaria.

ChatMoose este echipa care s-a plasat pe locul II în competiție. Inițiatorii startupului și-au propus să creeze o soluție de marketing pentru producători ca aceștia să-și eficientizeze campaniile de marketing, prin colectarea datelor analitice de la abonați și generarea unor răspunsuri adaptate. Orange Moldova a oferit echipei ChatMoose un premiu bănesc în valoare de 15.000 lei, dispozitive şi servicii Orange de ultimă oră (un modem 4G și trei luni internet nelimitat gratuit). Compania Simpals a oferit în calitate de premiu 2 milioane vizualizări de publicitate.

Microsoft a acordat abonamente BizSpark, iar echipa Tekwill de asemenea le-a oferit 2 bilete de participare TechCrunch Disrupt London, precum și posibilitatea de a participa gratuit în cadrul programului de Pre-accelerare Tekwill.

Un premiu similar cu cel al echipei câștigătoare a fost oferit de BBU.

Locul III revine echipei AnaBot, psihologul virtual care va oferi asistență persoanelor să înțeleagă care sunt problemele cu care se confruntă și le va sugera soluții, precum găsirea unui profesionist care să-i ajute. Premiul oferit de Orange Moldova constă în suma de 10.000 de lei, dispozitive şi servicii Orange de ultimă oră (un modem 4G și trei luni internet nelimitat gratuit).

Echipa AnaBot a primit, ca și în cazul primelor 2 echipe, posibilitatea de a participa gratuit în cadrul programului de Pre-accelerare Tekwill, abonamente BizSpark de la Microsoft și un premiu similar cu al primelor două echipe de la BBU.

Catalog este startupul clasat pe locul IV, soluția pentru artiști, ce oferă acces la un un instrument online care creează materiale de marketing, un catalog cu fotografii. Premiile oferite echipei Catalog sunt 1 milion de vizualizări de publicitate de la compania Simpals și participare gratuită în cadrul programului de Pre-accelerare Tekwill.

Startup Weekend Moldova a fost organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC și Tekwill cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului de Dezvoltare a Centrului de Excelență în Domeniul TIC, în parteneriat cu Orange Moldova, IBM România, iHUB, Microsoft, Simpals. Parteneri media: Agora, Allmoldova, Diez, Fest.md, Joblist, Numbers.

 

P.

P.

Vezi și aceste știri
Prevenire, în loc de tratament. Despre violența împotriva femeilor.

Prevenire, în loc de tratament. Despre violența împotriva femeilor.

Sheriff Tiraspol joacă azi cel de-al treilea meci din Liga Campionilor cu echipa Italiei, Inter Milano

Sheriff Tiraspol joacă azi cel de-al treilea meci din Liga Campionilor cu echipa Italiei, Inter Milano

Cât costă strugurii de viță de vie la piață și la vinărie

Cât costă strugurii de viță de vie la piață și la vinărie

Advertoriale
Un credit responsabil înseamnă Echilibru, pentru evitarea supraîndatorării

Un credit responsabil înseamnă Echilibru, pentru evitarea supraîndatorării

Sucursalele maib se schimbă la față. Cum arată prima sucursală renovată (FOTO)

Sucursalele maib se schimbă la față. Cum arată prima sucursală renovată (FOTO)

Managerul Glovo Moldova, la un an de activitate: Cele mai frecvente produse livrate și ce l-au învățat moldovenii (INTERVIU)

Managerul Glovo Moldova, la un an de activitate: Cele mai frecvente produse livrate și ce l-au învățat moldovenii (INTERVIU)

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
  Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
 • Oameni ca tine | Un cuplu de la Ialoveni a pus pe roate o afacere creativă: „În dragoste și în business toate căile sunt bune”
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Tărț la PAS. Analizăm promisiunile noii majorități parlamentare și cât de reale sunt acestea (AUDIO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Viața de deputat, între glamour și birocrație. Discuție cu fostul parlamentar Vadim Pistrinciuc (AUDIO)
 • De la 11, cu Veaceslav Platon despre promisiunile electorale ale lui Veaceslav Valico
Cele mai populare
 • 1
  „Ultima șansă a Moldovei”: Mitropolitul Vladimir, mesaj critic către guvernanți, după ratificarea Convenției de la Istanbul
 • 2
  A uitat unde și-a parcat Toyota, iar acum riscă doi ani de pușcărie. Isprava unui șofer din capitală
 • 3
  Moldova va începe să procure gaz din „surse alternative”, anunță prim-ministra Natalia Gavrilița. Negocierile cu Gazprom continuă
 • 4
  Ministrul desemnat la MAE România: „Moldova a primit o ofertă de la Gazprom de cinci ori mai scumpă decât în contractul de până la luna septembrie”
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.