*Acest material este sponsorizat

O soluție pentru oamenii de afaceri, un instrument de marketing, un psiholog virtual și un catalog pentru artiști premiate la Startup Weekend Moldova

O soluție pentru oamenii de afaceri, un instrument de marketing, un psiholog virtual și un catalog pentru artiști premiate la Startup Weekend Moldova

La data de 13 noiembrie a avut loc ceremonia de premiere a startupurilor câștigătoare în cadrul celei de-a VIII-a ediții a competiției Startup Weekend Moldova, care s-a desfășurat în perioada 11-13 noiembrie la Chișinău. Evenimentul a găzduit echipe formate din programatori, specialiști în design grafic, managementul proiectului, marketing, care timp de 54 de ore au inițiat și au lucrat la un startup, o afacere în domeniul IT, începând de la etapa de elaborare a ideii, dezvoltare a planului de afaceri, până la crearea unui prototip și prezentarea acestuia în fața unui juriu.  

Startup Weekend Moldova (SWM) este competiția antreprenorială a anului, prin intermediul căreia țara noastră se alătură comunității globale Startup Weekend și celor peste 200 de evenimente similare desfășurate în întreaga lume. Anul acesta în cadrul SWM au fost elaborate și prezentate 11 idei de afaceri IT, la care au lucrat intens echipele formate din tineri reuniți în jurul unei idei de interes comun. Startul activității a fost dat pe 11 noiembrie, ca să continue pe parcursul a 54 de ore, timp în care echipele au dezvoltat ideile de startupuri.

Un juriu competent, compus din antreprenori și reprezentanți ai companiilor TIC  atât din țară, cât și de peste hotare, printre care Zvika Kezurer, Președinte Partner4Value din Republica Cehă; Grigore Raileanu, Fondator și CEO Retently, Republica Moldova; Kfir Nissan, Co-fondator și CEO Distribyte, Israel; Val Bejenuta, Advisor la International Venture Club, România, Dragoș Nicov, Marketing Multimedia Manager la Orange Moldova, a evaluat fiecare idee de startup și a decis care sunt câștigătorii.

Astfel, pe locul I s-a plasat Canery Flow, afacerea care va susține managerii de produs să livreze produsul în mod personalizat unui public specific, activând funcționalități specifice printr-un singur click. Echipei învingătoare i-a revenit premiul mare de la partenerul tradițional al evenimentului, compania Orange, care constă în susținere financiară în sumă de 20.000 lei, dispozitive şi servicii Orange de ultimă oră, menite să-i ajute pe viitor să-şi dezvolte afacerea (un modem 4G și trei luni internet nelimitat gratuit). 3 milioane vizualizări de publicitate au fost oferite de compania Simpals, un alt partener al SWM 2016.

Organizatorul Startup Weekend Moldova -Tekwill - a oferit 2 bilete de participare la una dintre cele mai importante conferințe în domeniul antreprenoriatului IT -  TechCrunch Disrupt London,care va avea loc în perioada 5-6 decembrie 2016. Premiul a fost acordat cu suportul  Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC” și va acoperi integral toate cheltuielile asociate călătoriei. De asemenea, echipa beneficiază și de posbilitatea de a participa gratuit în cadrul programului de Pre-accelerare Tekwill. Programul de pre-accelerare se va desfășura începând cu ianuarie 2016 în Chișinău şi va fi dedicat susținerii startup-urilor în vederea creării unor produse viabile. Programul își propune să furnizeze know-how-ul necesar pentru parcurgerea drumului de la o idee la un produs, suport în dezvoltarea  produselor pe care consumatorii le doresc,  dezvoltarea și validarea ideilor, etc.

Microsoft a acordat echipei câștigătoare abonamente BizSpark. Programul BizSpark reprezintă un abonament pentru startupuri pentru o perioadă de 3 ani și include licențe pentru majoritatea produselor Microsoft, dar și drepturi de utilizare a cloud-ului Microsoft Azure, beneficiile căruia pot ajunge până la 100 mii dolari anual per echipă.

BBU (Bulgarian Business University Foundation) oferă echipei câștigătoare o șansă unică de a începe campania de crowdfunding cu reprezentantul Indiegogo. Echipele câștigătoare vor primi vouchere pentru consultații online cu durata de o oră cu un reprezentant Indiegogo. De asemenea, BBU oferă echipei câștigătoare 30% reducere la BBU Startup School, primul program universitar practic, elaborat pentru dezvoltarea startupurilor cu o durată de 9 luni, acreditat ca un program de masterat și care se desfășoară în cadrul New University din Bulgaria.

ChatMoose este echipa care s-a plasat pe locul II în competiție. Inițiatorii startupului și-au propus să creeze o soluție de marketing pentru producători ca aceștia să-și eficientizeze campaniile de marketing, prin colectarea datelor analitice de la abonați și generarea unor răspunsuri adaptate. Orange Moldova a oferit echipei ChatMoose un premiu bănesc în valoare de 15.000 lei, dispozitive şi servicii Orange de ultimă oră (un modem 4G și trei luni internet nelimitat gratuit). Compania Simpals a oferit în calitate de premiu 2 milioane vizualizări de publicitate.

Microsoft a acordat abonamente BizSpark, iar echipa Tekwill de asemenea le-a oferit 2 bilete de participare TechCrunch Disrupt London, precum și posibilitatea de a participa gratuit în cadrul programului de Pre-accelerare Tekwill.

Un premiu similar cu cel al echipei câștigătoare a fost oferit de BBU.

Locul III revine echipei AnaBot, psihologul virtual care va oferi asistență persoanelor să înțeleagă care sunt problemele cu care se confruntă și le va sugera soluții, precum găsirea unui profesionist care să-i ajute. Premiul oferit de Orange Moldova constă în suma de 10.000 de lei, dispozitive şi servicii Orange de ultimă oră (un modem 4G și trei luni internet nelimitat gratuit).

Echipa AnaBot a primit, ca și în cazul primelor 2 echipe, posibilitatea de a participa gratuit în cadrul programului de Pre-accelerare Tekwill, abonamente BizSpark de la Microsoft și un premiu similar cu al primelor două echipe de la BBU.

Catalog este startupul clasat pe locul IV, soluția pentru artiști, ce oferă acces la un un instrument online care creează materiale de marketing, un catalog cu fotografii. Premiile oferite echipei Catalog sunt 1 milion de vizualizări de publicitate de la compania Simpals și participare gratuită în cadrul programului de Pre-accelerare Tekwill.

Startup Weekend Moldova a fost organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC și Tekwill cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului de Dezvoltare a Centrului de Excelență în Domeniul TIC, în parteneriat cu Orange Moldova, IBM România, iHUB, Microsoft, Simpals. Parteneri media: Agora, Allmoldova, Diez, Fest.md, Joblist, Numbers.

 

P.

P.

Vezi și aceste știri
Soldatul rus judecat pentru crime de război pledează vinovat. Reacția Rusiei la procesul intentat împotriva militarului

Soldatul rus judecat pentru crime de război pledează vinovat. Reacția Rusiei la procesul intentat împotriva militarului

Prețul pentru uleiurile dezodorizate va fi reglementat în perioada stării de urgență

Prețul pentru uleiurile dezodorizate va fi reglementat în perioada stării de urgență

Termenul de valabilitate al unor pașapoarte va fi prelungit. La ce perioade se referă decizia CSE

Termenul de valabilitate al unor pașapoarte va fi prelungit. La ce perioade se referă decizia CSE

Advertoriale
Fă cunoștință cu mentorii din cadrul Click School! (INTERVIU)

Fă cunoștință cu mentorii din cadrul Click School! (INTERVIU)

Bine ați venit la Vinia Traian!

Bine ați venit la Vinia Traian!

Victoriabank este și în acest an partener al CCF Moldova în cadrul campaniei „Povești de acasă”

Victoriabank este și în acest an partener al CCF Moldova în cadrul campaniei „Povești de acasă”

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
  Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Tatiana Miron, tânăra care a decis să revină din Spania pentru a dezvolta satele din Moldova (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Liderii lumii - sup lupă (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Dumitru și Emanuela Ciuprina, tinerii care au schimbat Bucureștiul pe satul Lunga din Florești (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Paștele - mâncare, tradiție, mister
Cele mai populare
 • 1
  Experții americani explică de ce Rusia a fost de acord să evacueze militarii ucraineni din Mariupol
 • 2
  Zelenski și soția sa, Olena, prima apariție publică de la începutul războiului, la funeraliile fostului preşedinte al Ucrainei
 • 3
  Atenție: Vântul bate, copacii cad! Încă un arbore doborât în parcul Alunelul din capitală (FOTO)
 • 4
  Scumpirea uleiului a ajuns în vizorul CSE. Șeful Legislativului spune că de prețurile mari se face vinovat un singur monopolist
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.