„Manipulările și inducerea în eroare vizavi de procesul electoral în special alegerile din turul II de scrutin să fie încetate, ori încercarea de a duce în eroare opinia publică sunt la fel de periculoase ca și atitudinea neglijentă față de atribuțiile de serviciu. Însă consecințele inducerii în eroare, uneori sunt imprevizibile și greu de evaluat”, a menționat Alina Russu.

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu a menționat că datele privind procesele verbale din Copceac, Ștefan Vodă și Leușeni Hîncești au fost modificate în sistemul informaționat, precum acestea au fost prezentate în original la CEC. 

De asemenea, membrii CEC au precizat că informația care circulă pe rețelele de socializare privind eronarea contabilizării unor procese verbale, este falsă. Această informație au fost verificate și ele nu se adeveresc. 

Totodată, aceasta a dezmințit informațiile cu privire la numărul votanților din stânga Nistrului. Președintele Comisiei Electorale Centrale a precizat că numărul de alegători transnistrieni, care și-au exercitat dreptul de vot a fost de 16.710. 

Pe această cale, CEC, a îndemnat toate persoanele implicate în procesul electoral și cetățenii interesați de acest proces să solicite în mod oficial de la ei verificarea datelor și prezentarea concluziilor. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!