Cei mai mulți bani vor veni din fondul electoral al candidatului independent Silvia Radu - aproape 450 de lei. Aceasta este urmată de liderul PPEM, Iurie Leancă, din fondul căruia la buget vor fi vărsați peste 444 de lei. 

Din fondul electoral al liderului Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, vor fi transferați 345 de lei și 80 de bani.   

Candidatul independent Valeriu Ghilețchi va vira la bugetul de stat 150 de lei, iar Ana Guțu puțin peste 40 de lei. 

Liderul PL, Mihai Ghimpu, va contribui la bugetul de stat cu un leu și 52 de bani. 

Deși în campanie au cheltuit milioane de lei, candidații Marian Lupu, Inna Popenco și Dumitru Ciubașenco au reușit să cheltuie absolut toate resursele financiare ajungând la finele campaniei cu sold 0. 

Același lucru este valabil și pentru Igor Dodon, care a ieșit învingător în alegerile prezidențiale. Contracandidata sa din turul doi va vira la bugetul de stat 26 de lei și 43 de bani (1,43 lei după turul întâi și 25 de lei după turul doi). 

Astfel, suma totală care urmează să ajungă în bugetul de stat din fondurile electorale ale candidaților la Președinție este de 1458 de lei și 13 bani. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!