Andrei Năstase: „Tu dai la minge cu piciorul, iar adversarul tău vine cu toporul”

Andrei Năstase: „Tu dai la minge cu piciorul, iar adversarul tău vine cu toporul”

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a comparat campania electorală cu fotbalul, „ce faci atunci când tu dai la minge cu piciorul, iar adversarul tău vine cu toporul, iar organele de Stat, cum ar fi și CEC-ul se fac că plouă”, afirmația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe AZI” de la TVR Moldova. 

Năstase a venit cu o reacție după ce Stela Jantuan, ex-deputat în Parlamentul RM, a afirmat că echipa Maiei Sandu a efectuat o serie de greșeli ce au dus la pierderea alegerilor din turul II.

„Nu a fost foarte clară strategia, nu a putut formula un alt mesaj care să convingă partea indecisă în turul doi. Chiar dacă spunem că a fost folosită mass media, aceasta este o confruntare și trebuia să-și formuleze strategia pentru a merge cu un pas înainte, în fața oponentul”, a afirmat Stela Jantuan.

Publicitate

Totodată, liderul Platformei DA, a venit cu un răspuns: „Ce faci atunci când tu dai la minge cu piciorul, iar adversarul tău vine cu toporul, iar organele de Stat cum ar fi și CEC-ul se fac că plouă? Oamenii chiar au crezut în poveștile cu sirienii. De pe tușă este mai ușor să analizezi, însă este mult mai greu din teren. Acest arbitru care este Statul, a intervenit în joc de partea unui anumit oponent, el a fost un al 12-lea jucător, dacă ne referim la fotbal, care a jucat de partea unei anumite echipe”, a spus Năstase.

De asemenea, Andrei Năstase a afirmat că genul de politicieni cum este Igor Dodon, nu poate fără ca să divizeze populația și că președintele ales nu mai reprezintă de mult o opoziție pentru el.

„Nu regret nimic din ceea ce am făcut ca activist public. Eu am rămas pe baricade, din păcate Dodon și-a găsit o scuză și a plecat să facă Floriile cu Plahotniuc”, a mai adăugat Andrei Năstase.

Liderul Platformei Demnitate și adevăr s-a arătat mulțumit de rezultatele obținute la alegeri.

„De unde să fi știut noi că o parte din cetățenii noștri se lasă așa de ușor manipulați. Este un scor foarte bun pe care noi nu l-am așteptat, având în vedere că cunoșteam ce se află de cealaltă parte a baricadei. Și dacă ar fi să luăm lipsa de finanțe, de resurse în general, noi avem foarte mulți voluntari care activează în partidele noastre, pe când la ei sunt foarte mulți primari care au lucrat în susținerea lui Dodon pe banii statului”, a relatat Năstase.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal