Obiectivul de bază al proiectului este întărirea competitivităţii la export a întreprinderilor din Moldova, precum şi reducerea constrângerilor şi a poverii cadrului de reglementare. Viceministrul economiei, Octavian Calmâc, a spus că o parte a finanţării va fi acordată pe bază de rezultate pentru a susţine reformele şi obiectivele stabilite pentru componentele „Reforma regulatorie” şi „Dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii” ale proiectului. Totodată, el a specificat că aceste credite sunt preferențiale și se aordă în condiții avantajoase.
Condiţiile de finanţare oferite de către Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare sunt standard pentru Republica Moldova, maturitatea fiind de 25 de ani, inclusiv 5 ani pentru perioada de graţie, taxa de deservire - 0,75% anual, rata dobânzii fiind de 1,25% anual, taxa de angajament - 0,5% anual.
Condiţiile de finanţarea ale Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare vor fi maturitatea de 30 de ani, inclusiv 5 ani pentru perioada de graţie, taxa unică de deservire fiind 0,25% anual plătită la intrarea în vigoare a acordului de împrumut. Perioada de implementare a proiectului urmează a fi 15 septembrie 2014-31 ianuarie 2020.
Cine poate beneficia de finanțarea de 45 milioane de dolari oferită de Banca Mondială
Beneficiarii direcţi ai proiectului vor fi întreprinderile private, care, în prezent, întâmpină dificultăţi din cauza mediului de afaceri nefavorabil, sunt constrânse din lipsa accesului la finanţare sau nu sunt în capacitate să beneficieze de servicii de dezvoltare a afacerii.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.