Încă doi funcționari au fost reținuți, cu puțin timp în urmă, de ofițerii CNA și procurori în dosarul licitațiilor trucate în sistemul educațional din Chișinău. Este vorba despre șeful și șeful adjunct al Direcției educație, tineret și sport, sectorul Râșcani, anunță serviciul de presă al Centrului Național Anticorupție.

În total, sunt 18 persoane reținute. În dosar sunt vizați atât funcționari din cadrul direcțiilor municipale de educație din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, precum și reprezentanți ai unor agenți economici.

CNA a făcut publice stenogramele interceptărilor din care reiese că mai mulți agenți economici, reprezentanții direcțiilor, angajați ai grădinițelor și alți funcționari au trucat licitații privind achiziționarea produselor alimentare pentru școli și grădinițe. Totodată, o parte din alimentele livrate erau expirate, infectate cu paraziți sau necalitative. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!