Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei a fost decorată cu titlul onorific Doctor Honoris Causa al USMF

Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei a fost decorată cu titlul onorific Doctor Honoris Causa al USMF

Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei a făcut o vizită în Republica Moldova la invitația ministrului sănătății Glavan. Vizita a inclus o întâlnire organizată în cadrul Universitații de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițeanu”, unde Prințesa Mary, dar și Directorul Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Zsuzsanna Jakab au primit tiluri onorifice din partea USMF și Școlii de Management în Sănătate Publică din Moldova.

După discursurile ținute de cele două invitate speciale, prorectorul USMF a anunțat despre decorarea acestora cu titluri onorifice speciale.

„Printre vechile și frumoasele tradiții ale învățământului universitar mondial un loc aparte ocupă conferirea titlurilor onorifice, Doctor Honoris Causa și Profesor Onorific, celor mai remarcabile personalități de nivel național și internațional. În semn de profundă recunoștință și înaltă apreciere a meritelor deosebite și a contribuției subtanțiale la dezvoltarea întregii societăți, prin decizia senatului USMF la ședința de astăzi vor fi decernate titlurile onorifice de Doctor Honoris Causa al USMF și Profesor Onorific al ȘMSP Prințesei Moștenitoare Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei și Directorului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Zsuzsanna Jakab”, a declarat prorectorul USMF, Olga Cernețchi.

Publicitate

De asemnea, Cernețchi a mai menționat că grație unor astfel de oameni Universitatea de Medicină reușește să se integreze în sistemul european și mondial al învățământului superior medical și farmaceutic, beneficiind de noi perspective de promovare la nivel mondial.

Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan a menționat că aceste titluri sunt meritate pe deplin pentru aportul adus în îmbunătățirea și promovarea sănătății.

„Conferirea titlurilor de Doctor Honoris Causa al USMF și Profesor Onorific al ȘMSP reprezintă ce mai mare recunoaștere a meritelor Prințesei Moștenitoare Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei și Directorului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Zsuzsanna Jakab. Este o recunoaștere conferită pe bună dreptate de toată comunitatea medicală și științifică din Moldova”, a menționat Glavan.

Glavan a mai adăugat spre final că sănătatea este cel mai prețios lucru și datoria noastră comună este să continuăm eforturile pentru menținerea și pentru sporirea calității vieții și bunăstării populației din Republica Moldova.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal