Mihail Stratan: Săptămâna Moldova Eco-Energetică devine un eveniment interesant la nivel regional

Mihail Stratan: Săptămâna Moldova Eco-Energetică devine un eveniment interesant la nivel regional

Ministerul Economiei și Agenția pentru Eficiență Energetică anunță că în perioada 28 noiembrie - 2 decembrie curent se va desfășura Săptămâna Eco-Energetică, care va informa publicul larg despre măsurile de eficiență energetică ce pot fi implementate în țara noastră, precum și oportunitățile afacerilor în domeniul energetic și a surselor regenerabile.

„Pentru Guvernul Republicii Moldova și în special pentru Ministerul Economiei eficiența energetică este o prioritate, care s-a materializat în Strategia națională 2020. Politicile energetice actuale prevăd nu doar sectorul energetic, dar și cel al transporturilor, public și al industriei. Urmare a sinergiei din partea partenerilor externi, care ne ajută să depășim dificultățile financiare și cele tehnice, avem rezultate foarte bune. Astfel, dacă în 2010 dependența R. Moldova de surselor energetice de import era de 96% astăzi suntem la 88%”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă viceministrul Economiei, Valeriu Triboi.

„Săptămâna Eco-Energetică este un instrument de a familiariza toată populația cu măsurile de eficiență energetică implementate în R. Moldova. Cu șase ani în urmă a fost un simplu concurs, iar acum am ajuns la a doua ediție a Săptămânii Moldova Eco-Energetică. Timp de o săptămână vom avea evenimente foarte interesante, care vor permite să aduce la cunoștință unui public larg toate oportunitățile afacerilor în domeniul energetic și a surselor regenerabile”, mai spune viceministrul Economiei.

Publicitate

„În acest an și-au exprimat interesul de a participa la evenimentele din cardul Săptămânii Moldova Eco-Energetică reprezentanți a mai multor state, precum Germania, România sau China. Astfel, acest eveniment devine interesant la nivel regional”, remarcă Mihail Stratan directorul Agenției pentru Eficiența Energetică.

Săptămâna Eco-Energetică se va desfășura în perioada 28 noiembrie - 2 decembrie curent, în Pavilionul Central MoldExpo și va cuprinde Forumul bioenergie „Spre o autonomie energetică locală”, un „Târg al ideilor eco responsabile” și Atelierul investițional „Instrumente financiare în sprijinul dezvoltării durabilă”. Săptămâna va culmina cu Gala Moldova Eco Energetică, în care vor fi premiate cele mai bune proiecte în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal