Cum apreciază Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei domeniul sănătății din Republica Moldova

Cum apreciază Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei domeniul sănătății din Republica Moldova

Alteța Sa Regală, Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei și Directorul Regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa, Dr Zsuzsanna Jakab, au apreciat reformele inițiate de Ministerului Sănătății privind sănătatea mamei și a copilului, imunizarea și rezistența la antibiotice. Delegația OMS și-a împărtășit impresiile după ce a vizitat Institutul Mamei și a Copilului, Centrul Universitar de Simulare în Instruire Medicală și Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară.

În cadrul vizitei, oaspeții de rang înalt au făcut cunoștință cu progresele înregistrate de Republica Moldova în ceea ce privește ocrotirea sănătății mamei și copilului, acoperirea cu vaccinuri, combaterea rezistenței la preparatele antimicrobiene, precum și asistența medicală primară sau obţinerea competenţelor medicale bazate pe simulare.

„Impresia mea este că în sistemul sănătății se fac multe reforme și s-au făcut foarte multe lucruri importante atât de Minister, cât și cu sprijinul partenerilor internaționali. Țara urmează toate îndrumările și ghidurile OMS. Scopul principal este ca Republica Moldova să creeze în continuare un sistem de sănătate echitabil și durabil pentru toți, iar pentru asta e nevoie de timp și investiții. Sunt sigură că veți reuși”, a menționat Alteța Sa Regală, Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei.

Publicitate

„Sunt foarte impresionată de toate investițiile care s-au făcut în Republica Moldova în ceea ce privește sănătatea copiilor și adolescenților. Moldova are un nivel destul de bun de acoperire cu vaccinuri și provocarea de astăzi ține de faptul de a menține același nivel de vaccinare, iar părinții să nu se lase pradă grupurilor antivaccinare. Biroul Regional OMS pentru Europa va acorda sprijin tehnic Ministerului Sănătății în elaborarea Strategiei naționale privind combaterea rezistenței antimicrobiene”, a declarat Dr Zsuzsanna Jakab, Directorul Regional al OMS pentru Europa.

Menționăm că, în cadrul vizitei, Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei și Directorul Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, Dr Zsuzsanna Jakab au primit titluri onorifice de Doctor Honoris Causa a USMF „Nicolae Testemițanu” și diplome de Profesor Onorific al Școlii de Management în Sănătate Publică. Distincțiile au fost oferite pentru merite deosebite în inițierea și promovarea programelor de sănătate publică la nivel internațional.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal