Prima companie unde apare Ghenadie Nicorici ca fondator și administrator este Întreprinderea Municipală „Nika Nicorici” înregistrată în 1995. Aceasta însă nu a încheiat contracte cu instituții publice.

Cea de-a doua companie fondată și administrată de Ghenadie Nicorici este SRL Cordacom, înregistrată în 2000. Pe parcursul ultimilor doi ani agentul economic a fost selectat să livreze produse alimentare mai multor instituții publice. Printre acestea se numără Direcțiile Educație sectoriale din municipiul Chișinău, dar și Institutul Mamei și Copilului.

Suma contractelor încheiate cu instituțiile publice este de aproape 4,5 milioane de lei. Cele mai „grase” contracte au fost încheiate în 2015 cu Internatul Psihoneurorlogic din Cocieri, Dubăsari și Direcția Educație, Tineret și Sport, sectorul Rîșcani - peste 1 milion de lei fiecare.

 

O a treia companie fondată și administrată de Ghenadie Nicorici este Crinic Grup SRL, înregistrată în decembrie 2013. Pe parcursul ultimilor doi ani aceasta a semnat contracte cu instituții ale statului de peste 7 milioane de lei. Cel mai mare din acestea a fost semnat în decembrie anul trecut cu Direcția Educație din sectorul Rîșcani. Nicorici a fost contractat astfel să livreze intituțiilor de învățământ din sector produse alimentare pe parcursul anului 2016 în caloare de peste 2 milioane de lei.

În 2015 mai multe contracte similar au fost încheiate și cu DETS Buiucani. Pe lângă acestea, au fost încheiate contracte cu Institutul psihoneurologic din Cocieri, Dubăsari și Primăria Stăuceni, Chișinău.

    

Astfel, un calcul simplu arată că suma tuturor contractelor încheiate de Nicorici cu instituțiile publice în ultimii doi ani este de peste 12 milioane de lei. 

De menționat că informația care se conține în pe platform OpenMoney este procesată automat în baza datelor deschise existente. 

De menționat că în stenograma interceptărilor publicate de Centrul Național Anticorupție, numele Ghena apare în dreptul administratorului companiei contractate să livreze produse alimentare în instituțiile de învățământ din Capitală. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!