30 de tineri și întreprinzători începători învață cum să dezvolte o afacere

30 de tineri și întreprinzători începători învață cum să dezvolte o afacere

În perioada 28 noiembrie - 2 decembrie curent, la filiala Tighina a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova circa 30 de întreprinzători începători și tineri care doresc să inițieze propria afacere participă la „Programul de instruire a antreprenorilor şi dezvoltare a capacităţii antreprenoriale”.  Cursurile sunt organizate în cadrul proiectului de consolidare a încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru, finanțat de Uniunea Europeană

Directorul filialei Tighina a CCI Visarion Bilic a menționat că Programul are scopul de a-i susține și motiva pe tineri să se lanseze în business, fapt ce va influența pozitiv atât asupra creșterii bunăstării populației, cât și asupra dezvoltării economiei locale.

”Filiala Tighina a CCI reprezintă o punte de legătură dintre reprezentanții mediului de afaceri de pe ambele maluri ale râului Nistru. Mulți tineri antreprenori de pe malul stâng decid să își înregistreze afacerea în raionul Căușeni. La instruire s-au mai înscris participați din raioanele Ștefan Vodă și Cahul. Pe parcursul acestei săptămâni ei vor fi familiarizați cu prevederile cadrului legislativ privind activitatea de întreprinzător, vor afla informații noi despre managementul și planificarea afacerii, marketing și vânzări, managementul resurselor umane etc. Sperăm ca peste câțiva ani acești tineri să devină întreprinzători de succes”, a subliniat Visarion Bilic.

Coordonatorul de proiect în cadrul Programului, Angle Frunze a menționat că este foarte important ca tinerii să obțină îndrumarea necesară pentru crearea propriului business.

„În cadrul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” au fost inițiate 71 de afaceri și create peste 300 de noi locuri de muncă în localități de pe ambele maluri ale Nistrului. De obicei, mulți dintre ei preferă să își caute un loc de muncă peste hotare, însă dezvoltând o afacere acasă, vor reuși nu doar să își întrețină propria familie, ci și să le ofere o sursă de venit și celorlalți membri ai comunității”, a adăugat Frunze.

Întrebată despre așteptările pe care le are de la instruire, Veronica Balint a afirmat că deja are o afacere: „Organizăm petreceri pentru copii și dorim să extindem întreprinderea. Vrem să cunoaștem asupra căror aspecte mai trebuie să lucrăm și ce am putea îmbunătăți în acest domeniu. Participarea la curs ne va permite inclusiv să inițiem noi contacte”.

Training-uri similare au avut loc și la filiala Râbnița a CCI. În total, în cadrul Proiectului european de consolidare a încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru vor beneficia de instruiri circa 100 de persoane, o parte dintre care vor efectua și stagii în Austria sau Germania.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal