Fiica consilierei Corinei Fusu, arestată în dosarul achizițiilor trucate în educație

Fiica consilierei Corinei Fusu, arestată în dosarul achizițiilor trucate în educație

În lista persoanelor arestate de procurorii anticorupție în dosarul licitațiilor trucate în educație par să se regăsească și fiica și ginerele Tatianei Cebotari, consiliera ministrului Educației, Corina Fusu. Este vorba despre Natalia și Serghei Bahcivanji, angajați ai firmei Sanex Comerț, unul dintre principalii furnizori de produse alimentare în grădinițele din Capitală, potrivit anticorupție.md

De asemenea, Natalia și Serghei Bahcivanji reprezintă și compania Status-Prim, alt câștigător al licitațiilor organizate de direcțiile de educație din Chișinău. Faptul că Natalia Bahcivanji este fiica Tatianei Cebotari ne-a fost confirmat de mai multe surse din cadrul Ministerului Educației și a Curții de Conturi, unde funcționara a activat anterior.

Potrivit unei anchete realizată de Centrul de Investigații Jurnalistice, Sanex Comerț a livrat în acest an produse alimentare copiilor de la grădinițele din sectoarele Botanica, Centru și Ciocana. Pentru cele nouă contracte încheiate, firma din Ialoveni a obținut un venit de opt milioane de lei. Compania Sanex-Comerț a livrat produse alimentare nu doar în Chișinău, dar și în întreaga republică, având semnate peste 300 de contracte cu primării, licee, instituții medicale din mai multe raioane. Firma o are în calitate de fondator și administrator pe Stepanida Grosu.

Publicitate

Compania Status-Prim, creată în 2009 în satul Alexandrovca, Ialoveni, tot acolo unde își are adresa juridică și Sanex Comerț, este fondată și administrată de Nadejda Bahcivanji. În anul 2012, compania a câștigat sute de tendere de pentru asigurarea cu produse alimentare a instituțiilor de învățământ din republică, ulterior însă nu a mai participat la licitații.

Nici anul acesta, în baza de date a Agenției Achiziții Publice nu figurează niciun contract semnat de firmă cu vreuna din direcțiile de educație de sector din Chișinău. Firma fie a fost contractată prin intermediul Pieței Centrale, fie a fost subantreprenor al SRL Sanex Comerț.

Natalia Bahcivanji și soțul ei Serghei par să figureze și în interceptările telefonice făcute publice de CNA. Aceasta pare a fi femeia care discută cu un bărbat despre merele stricate care urmează a fi livrate grădinițelor.

Soții sunt cercetați penal pentru trafic de influenţă și corupere activă. În prezent, aceștia se află în arest pentru 20 și, respectiv, 30 de zile.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal