Din suma totală, alocată pentru procurarea produselor alimentare, cca 48,8% au fost asimilate de către Întreprinderile municipale în alimentație publică:

Mijloacele financiare îndreptate către agenții economici, pentru procurarea produselor alimentare, care constituie 51,2 %, au fost direcționate în principal către:

Printre firmele contractate de mai multe ori, pentru asigurarea cu produse alimentare a instituțiilor din subordinea DGETS, figurează:

1. SRL ”Artprest Grup” -   11 695 429,41 lei.

2. SRL ”Crinic Grup” - 6 277 996,23 lei.

3. SRL ”Lovis Agro”  -  87 923 lei;

4. SRL ”Draur Grup” - 86 273,5 lei;

Pe 30.11.2015, SRL „Artprest Grup” a fost introdusă în lista neagră de către Agenția Achiziții Publice, cu interdicția de participa la achiziții publice. Ulterior, persoanele care reprezintă agentul economic, au procurat firma 

SRL „Lovis Agro”, cu care au continuat să participe la licitații și să contacteze contracte de la DGETS.

Totodată, s-a stabilit că întreprinderile menționate, sunt gestionate sau fondate de un grup, rudele cărora activează sau anterior au activat  în instituțiile publice de control.

Este și cazul lui Ghenadie Nicorici soția căruia deține funcția de inspector principal în cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!