„S-ar putea de răspuns cu aceeași monedă, dar nu e corect, pentru că noi suntem membri ai Organizației Mondiale a Comerțului. Noi importăm multe produse, cum ar fi bere, pește, conserve, făină. Practic, totul depinde de consumatori. Ei pot să nu nu cumpere aceste produse și să le boicoteze, iar prioritate să aibă produsele moldovenești”, a declarat Ion Sula.
Totodată, șeful de la ANSA a menționat că, în prezent, este în formare un grup de lucru care ar urma să evalueze numărul agenților economici care ar avut de suferit în urma restricțiilor impuse de Federația Rusă, dar și să estimeze piederile.
De asemenea, Ion Sula, a anunțat despre faptul că Moldova ar putea solicita la Organizația Mondială a Comerțului sancțiuni pentru Federația Rusă. „Deocamdată, trebuie să evaluăm pierderile, și ulterior vom decide. Noi putem solicita sancțiuni pentru Rusia, suntem obligați să facem acest lucru, pentru că au fost depistate nereguli doar la un singur producător, însă embargoul a fost pus pe țară”, a mai explicat șeful ANSA.
Agora precizează că, săptămâna trecută, autorităţile din Rusia au închis piaţa pentru conservele din Republica Moldova, dar şi fructele şi legumele proaspete din ţara noastră.
Vasile Bumacov, despre restricţiile impuse de Rusia: A venit timpul să răspundem la fel
Anterior, Rusia a impus restricții la importul produselor finite din carne de porc din Moldova, iar în luna septembrie 2013, Rusia a impus embargo vinurilor moldovenești pe piața locală. Serviciul federal rus a anunțat că interdicția a fost eliminată doar în cazul unor companii din regiunea Gagauz-Yeri.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.