Lungmetrajul desemnat cel mai bun film al anului 2016 de NBR

Lungmetrajul desemnat cel mai bun film al anului 2016 de NBR

Lungmetrajul „Manchester by the Sea”, o dramă independentă despre o familie din clasa de mijloc americană care se confruntă cu mai multe evenimente tragice, a devenit unul dintre marii favoriţi în noul sezon al premiilor cinematografice de la Hollywood, după ce a fost desemnat, marţi, cel mai bun film al anului 2016 de reprezentanţii National Board of Review, o prestigioasă asociaţie de producători de film, înfiinţată în urmă cu peste un secol, informează Reuters, citat de digi24.ro.

Lungmetrajul „Manchester by the Sea”, scris şi regizat de Kenneth Lonergan, s-a impus la patru categorii - „cel mai bun film al anului”, „cel mai bun actor în rol principal” (Casey Affleck), „cel mai bun scenariu original” (Kenneth Lonergan) şi „cel mai bun actor debutant” (Lucas Hedges), potrivit News.ro.

Publicitate

„Moonlight”, un film legăturile dintre oameni şi despre procesul de autodescoperire, ce relatează viaţa unui tânăr de culoare dintr-un cartier rău famat din Miami, din copilărie şi până la o vârstă adultă, a câştigat două premii - „cel mai bun regizor” (Barry Jenkins) şi „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Naomie Harris).

Ambele pelicule au fost lăudate de critici şi se află printre peliculele care au primit cele mai multe nominalizări la Independent Spirit Awards, trofee care celebrează excelenţa din filmele realizate în afara marilor studiouri de la Hollywood.

Amy Adams s-a impus la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal” pentru interpretarea sa din filmul „Arrival”, iar Jeff Bridges a fost desemnat „cel mai bun actor în rol secundar” graţie evoluţiei sale din pelicula „Hell or High Water”.

La categoria „cel mai bun film de animaţie” s-a impus pelicula „Kubo and the Two Strings”.

Cel mai bun film străin a fost desemnat lungmetrajul „The Salesman” (Iran).

La categoria „cel mai bun documentar” s-a impus producţia cinematografică „O.J.: Made in America”.

National Board of Review a alcătuit şi topul 10 al celor mai bune filme ale anului, compus din următoarele producţii cinematografice: „Arrival”, „Hacksaw Ridge”, „Hail, Caesar!”, „Hell or High Water”, „Hidden Figures”, „La La Land”, „Moonlight”, „Patriots Day”, „Silence” şi „Sully”.

Topul 5 al celor mai bune filme străine ale anului este alcătuit din producţiile „Elle”, „The Handmaiden”, „Julieta”, „Land of Mine” şi „Neruda”.

Topul 10 al celor mai bune filme independente ale anului 2016: „20th Century Women”, „Captain Fantastic”, „Creative Control”, „Eye in the Sky”, „The Fits”, „Green Room”, „Hello, My Name Is Doris”, „Krisha”, „Morris from America” şi „Sing Street”.

Trofeele vor fi înmânate în cadrul unei gale speciale ce va avea loc la New York pe 4 ianuarie.

National Board of Review (NBR) este o organizaţie înfiinţată la New York de un grup de producători de film în 1909, la doar 13 ani după naşterea cinematografiei, în semn de protest faţă de retragerea permiselor de exploatare a unor filme decisă de primarul de atunci al metropolei americane, George Brinton McClellan Jr. Din 1929, NBR decernează în fiecare an o serie de premii, care recompensează cele mai bune filme ale anului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal