*Acest material este sponsorizat

FOTO, VIDEO. Orange Digital Lab la Colegiul Politehnic din Bălţi

FOTO, VIDEO. Orange Digital Lab la Colegiul Politehnic din Bălţi

Orange Moldova contribuie la digitalizarea societăţii. Prin activitatea Fundaţiei Orange (FOM) în ţara noastră acum circa 80 de mii de studenţi şi elevi au acces la o educaţie de calitate, graţie programului naţional Orange Digital School. Acesta asigură în învăţământul din ţara noastră acces la infrastructură modernă, expertiză profesională şi educaţie de calitate în domeniu.

Julien DUCARROZ, Director General Orange Moldova: „La Orange ne-am propus ca digitalul să fie inima a tot ceea ce facem. Prin digitalizare încercăm să ajutăm oamenii să aibă o viaţă mai uşoară, tinerii să se bucure de acces la educaţie de calitate, iar prin serviciile noastre să le oferim conectivitate oriunde s-ar afla. Prin investiţiile noastre în acest proiect ne propunem să oferim acces tinerilor la internet gratuit şi educaţie de calitate. Le doresc studenţilor să beneficieze la maxim de posibilităţile acestui laborator şi să trăiască experienţe digitale incomparabile în cea mai avansată reţea 4G din Moldova, reţeaua Orange.”

Acum şi cei peste 800 de studenţi ai Colegiului Politehnic din Bălţi vor  beneficia de resurse educaţionale adaptate exigențelor tehnologice actuale. Recent, în incinta instituţiei a fost deschis primul laborator digital modern. Graţie suportului Fundaţiei Orange, a avut loc renovarea spaţiului, iar laboratorul a fost dotat cu articole de mobilier modern, computere performante, ecrane TV de ultimă generaţie şi conexiune gratuită la Wi-Fi şi internet 4G de la Orange.  Tot echipamentul cu care a fost dotat laboratorul digital  poate fi folosit gratuit. Mai mult decât atât. Posibilităţile acestuia permit aici desfăşurarea orelor studiu, prezentărilor interactive sau a diferitor training-uri.

Iurie JEMNA, Directorul Colegiului Politehnic: „Echipamentele digitale şi conexiunea la internet sunt un suport important pentru dezvoltarea învăţământului de calitate. Graţie acestui proiect, studenţii colegiului vor avea acces la mai multe resurse educaţionale absolut necesare pe durata studiilor, iar profesorii vor avea la dispoziţie mai multe mecanisme de pregătire a viitorilor specialişti. Vreau să mulţumesc Fundaţiei Orange pentru acest parteneriat de succes, care contribuie la îmbunătăţirea procesului de studiu.”

Sergiu POSTICĂ, Preşedintele Fundaţiei Orange Moldova: „FOM susține cu prioritate educaţia digitală. Orange Digital Lab este unul din cele 4 proiecte ale programului naţional Orange Digital School, prin intermediul căruia, Fundaţia Orange asigură în învăţământul din ţara noastră acces la infrastructură modernă, expertiză profesională şi educaţie de calitate în domeniu. Acesta va contribui la ştergerea barierei digitale din învăţământ şi va permite tinerei generaţii să-şi dezvolte competenţele şi abilităţile necesare unor buni profesionişti.”

Orange Digital Lab este implementat în parteneriat cu Centrul de Informaţii Universitare.

Angela MUŞET, Directorul Centrului de Informaţii Universitare: „Fundaţia Orange reprezintă un trend-setter în ţara noastră, care ne surprinde continuu prin proiecte inovative, aşa cum este Orange Digital Lab. Proiectul reprezintă un model de succes în vederea susţinerii tinerei generaţii, întrucât consolidează capacitatea de modernizare a instituţiilor educative din Moldova.”

Colegiul Politehnic din Bălţi este cea de a doua instituţie beneficiară a proiectului Orange Digital Lab, desfăşurat în colegiile cu profil IT din ţară, startul căruia a fost dat în 2015. Primul laborator digital a fost deschis la Centrul de excelenţă al Colegiului de Informatică din Chişinău, iar până la sfârşitul anului urmează şi la Colegiul Politehnic din Chişinău. La finalizarea proiectului, circa 4 000 de studenţi şi profesori se vor bucura de resurse educaţionale adaptate exigenţelor actuale.

Alexandra Baban, studentă la Colegiul Politehnic din Bălţi: „ Acest laborator ne oferă posibilitatea să ne pregătim temele mai uşor şi ne ajută să comunicăm online. Mulţi dintre colegii mei nu au un calculator, respectiv nici conexiune la internet.”

Veronica Guşan, studentă la Colegiul Politehnic din Bălţi: „Laboratorul ne oferă noi posibilităţi de a accesa informaţia, pe care înainte trebuia să o căutăm la bibliotecă, în cărţi. Bibliotecile nu dispun însă de toate cărţile necesare. Acum e mult mai simplu. Trebuie doar să te conectezi la internet şi să cauţi informaţia necesară. Totul e la un click distanţă.”

dgf_9795

Despre Fundaţia Orange Moldova

Fundația Orange consideră că educația are un rol important în combaterea sărăciei, reducerea șomajului și asigurarea creșterii economice durabile. Pentru a valorifica aceasta oportunitate FOM susține facilitarea accesului tinerilor la resurse educaționale adaptate exigențelor tehnologice actuale, dezvoltarea competențelor abilităților necesare unor buni profesioniști și încurajează activitățile de cercetare științifică. În ultimii şase ani, Fundaţia Orange a reuşit realizarea a peste 50 de proiecte în domeniile educaţiei digitale, sănătăţii, culturii şi susţinerea persoanelor defavorizate, iar peste 200 de mii de oameni au beneficiat de ele.

P.

P.

Vezi și aceste știri
Un polițist și alte două persoane, reținute pentru că ar fi cerut mită de 500 de mii de lei pentru a rezolva un dosar privind traficul de droguri

Un polițist și alte două persoane, reținute pentru că ar fi cerut mită de 500 de mii de lei pentru a rezolva un dosar privind traficul de droguri

Un conac din Austria al oligarhului Igor Şuvalov, fost vicepremier al Rusiei, a fost ocupat de activişti

Un conac din Austria al oligarhului Igor Şuvalov, fost vicepremier al Rusiei, a fost ocupat de activişti

Guvernul a transmis Ucrainei cel de-al doilea lot de ajutor umanitar

Guvernul a transmis Ucrainei cel de-al doilea lot de ajutor umanitar

Advertoriale
Cristina Guțu: „Am slăbit cu 10 kilograme în doar 2 două luni, vezi cum am reușit!”

Cristina Guțu: „Am slăbit cu 10 kilograme în doar 2 două luni, vezi cum am reușit!”

Trei reguli cum afacerea ta poate supraviețui concurenței

Trei reguli cum afacerea ta poate supraviețui concurenței

Reprezentanți ai Guvernului de la București au vizitat Victoriabank, cea mai mare investiție românească în Republica Moldova (VIDEO)

Reprezentanți ai Guvernului de la București au vizitat Victoriabank, cea mai mare investiție românească în Republica Moldova (VIDEO)

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
  Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Tatiana Miron, tânăra care a decis să revină din Spania pentru a dezvolta satele din Moldova (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Liderii lumii - sup lupă (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Dumitru și Emanuela Ciuprina, tinerii care au schimbat Bucureștiul pe satul Lunga din Florești (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Paștele - mâncare, tradiție, mister
Cele mai populare
 • 1
  Interviu cu bărbatul care și-a pierdut familia într-un atac cu rachete în Odesa: Singurul meu sentiment este ura
 • 2
  Echipamentul militar sustras din dotarea Armatei Naționale valorează un milion de lei. Noi detalii de la PG
 • 3
  Maia Sandu despre nivelul înalt de inflație: Toate instituțiile statului trebuie să-și facă treaba mai bine decât și-au făcut-o până acum
 • 4
  Zelenski susține că aproape toți oamenii blocați în subsolurile uzinei Azovstal au fost „evacuați”
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.