VIDEO. Gala Moldova Eco Energetică: Premii pentru 16 proiecte de succes în domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice

VIDEO. Gala Moldova Eco Energetică: Premii pentru 16 proiecte de succes în domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice

În cadrul Galei Moldova Eco-Energetică, care se află la cea de-a VI-a ediție, au fost premiate 16 proiecte de succes în utilizarea și promovarea energiei regenerabile și a eficienței energetice.

Pe 2 decembrie 2016 a avut loc Gala Moldova Eco-Energetică, care reprezintă cel mai mare concurs din R. Moldova al inițiativelor de succes în domeniul energiei regenerabile și a eficienței energetice. La ceremonia, aflată la a VI-a ediție, au participat peste 400 de invitați, reprezentanți ai conducerii de vârf a Republicii Moldova, miniștri, ambasadori, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, sectorului privat, mediului academic și societății civile.

Din cele 48 de dosare depuse au fost desemnați 16 câștigători, printre care se numără și jurnalistul portalului Agora, Vlad Vasilcov, pentru cea mai bună inițiativă de comunicare.

Publicitate

Lista tuturor câștigătorilor

ISTORII ECO-RESPONSABILECel mai bun Proiect în Energia Solară:Fotovoltaică: Polimer Gaz Conducte SRL, Sera din s. Făleștii Noi, rl FăleștiTermică: Centrul Experimental de Protezare, Ortopedie și Reabilitare, Chișinău, Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, ChișinăuCel mai bun Proiect în Energia Geotermală: WT AgroProfi SRL, com. StăuceniCel mai bun Proiect în Bioenergie: T.B. Fruit SRL, or. EdinețCel mai bun Proiect de Eficiență Energetică:În sectorul clădiri: Familia Borosan, raionul Căușeni În sectorul industrial: Supraten SA În sectorul public: Grădinița din s. Izbiște, rl CriuleniCea mai bună Inițiativă de Comunicare: portalul de știri Agora, Vlad Vasilcov Cea mai bună Inițiativă Educațională: Centrul de Excelență în Energetică și ElectronicăCea mai bună Inițiativă a Tinerilor: ParanoicBot

TEHNOLOGII ECO-RESPONSABILEDarnic Gaz SAEco Tronex SRLHabsev Grup SRLIDEI ECO-RESPONSABILESandilana SRLStrapit SRL

Ceremonia de premiere culminează Săptămâna Moldova Eco-Energetică, ce s-a desfășurat în perioada 28 noiembrie-2 decembrie. Pe parcursul acestor cinci zile, experți independenți din țară și din străinătate, autorități, academicieni, reprezentanți ai sectorului de business au discutat subiecte actuale de utilizare a surselor de energie regenerabilă și de promovare a eficienței energetice, au prezentat idei de noi inițiative eco și investițiile planificate pentru următorii ani în dezvoltarea sectorului energetic al R. Moldova.

Săptămâna Moldova Eco-Energetică este organizată de Agenția pentru Eficiență Energetică, Fondul pentru Eficiență Energetică și Proiectul Energie și Biomasă, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal