Din 157 de grădinițe, în 20 s-a reușit introducerea mărfurilor alterate

Din 157 de grădinițe, în 20 s-a reușit introducerea mărfurilor alterate

La ședința Primăriei au fost anunțate primele informații din anchetă internă a municipalității. Termenul limită de prezentare al raportului amplu este 19 decembrie, până la moment au fost prezentate primele informații.

Potrivit informațiilor oferite de Mihai Moldovanu, din 157 de grădinițe, în 20 s-a reușit introducerea mărfurilor alterate.

„A fost enunțată situația de la grădinița 211. În sector a fost sistat livrarea peștelui pâna la confirmarea calității prin certificate”, a declarat interimarul DGETS, Valentina Cujbă.

Publicitate

La grădinița nr. 40, părinții au cerut să fie returnat peștele. Respectiv, s-a decis că peștele nu va fi livrat.

„Nu sperăm nimic. Tăiem în carne vie. Cu agenții economici trebuie clarificată situația. În mod normal trebuie prevăzută clauza de reziliere și modalitatea cum se livrează până se încheie alte contracte”, a preciza Dorin Chirtoacă.

Potrivit edilului Capitalei, agenții economici trebuie incluși în lista neagră, nu doar prin denumire dar și prin fondatori și administrator.

„Cum s-a ajuns la acest grad de nesimțire și mizerie, îl poți înțelege ascultând discuțiile printre rânduri, astea au rădăcini de zeci de ani. Acesta este cancerul care ne mănâncă din 89 încoace și au plecat oamenii peste hotare”, a adăugat Chitoacă.

În final, edilul Capitalei a socilitat întrevederi cu reprezentanții grădiniței și părinții.

Grupul de anchetă au precizat că acești agenți economici livrau alimente de ani de zile, sunt care firme care au început a activa din luna mai și în iunie au început a livra aliemnte în grădinițe. Nu este clar anchetei de lucru de ce nu s-a ținut cont de demersurile care au fost trimise referitor la faptul că livrarea alimentelor întârzie câte 4-5 zile.

„Unii directori de grădinițe ar fi știut și ar fi acceptat cu bună știință produsele necalitative, iar alții, deși ar fi sesizat direcțiile de sector, reclamațiile lor au fost ignorate”, a mai declarat Mihai Moldovanu.

Potrivit șefului direcției municipale de Sănătate, contractele cu aceste firme nu pot fi reziliate, pentru că organizarea unei noi licitații publice ar dura o lună jumătate și ar putea întrerupe livrarea de produse alimentare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal