Ai cui sunt „Urmașii Lui Ștefan”? A fost lansată o mișcare de tineret care vrea „să protejeze Moldova de unionism”

Ai cui sunt „Urmașii Lui Ștefan”? A fost lansată o mișcare de tineret care vrea „să protejeze Moldova de unionism”

Un grup de membrii ai mișcării „Urmașii lui Ștefan”, au organizat o conferință de presă prin care au anunțat lansarea oficială a asociației. Potrivit organizatorilor, această organizație are ca scop „educarea tinerilor în spiritul patriotismului moldovenesc și dragostei față de țară”.  

Membrii au prezentat certificatul de la Ministerul Justiției, asociația fiind înregistrată oficial din luna noiembrie.

Potrivit organizatorilor, mișcarea are ca scop „educarea unei clase de tineret puternice, capabilă să reziste manipulărilor și jocurilor venite din exterior, cărora noi suntem supuși și din cauza cărora țara noastră are de suferit”, a declarat Dumitru Roibu, liderul asociației „Urmașii lui Ștefan”.

Printre scopurile organizației, prezentate de organizatori sunt: „Promovarea intelectualilor moldoveni; propovarea patriotismului și dezvoltării țări; promovarea toleranței etnice, nu discriminării pe bază de origine etnică, naționaliste, cultură sau religioasă; Promovarea consolidării statului de drept moldovenesc, promovarea reintegrării țării”, a menționat Victor Cociul.

„Noi astăzi ne-am trezit într-un moment tare dificil, într-un moment în care tinerii din țara noastră sunt foarte divizați. Asta puțin trezește semne de întrebare referitor la ce viitor vom avea noi peste o anumită perioadă aici, la noi acasă. Avem în societate mai multe forțe de tineret care vor să ducă țara noastră spre est, alții spre vest. Unii au proiecte de unire cu diferite state străine, fie că e vorba de România, fie că e vorba de Rusia. Noi considerăm că tinerii ar trebui să fie mai raționali în ceea ce ține modul de analiză și percepție a viitorului statului nostru”, a declarat Dumitru Roibu, liderul asociației „Urmașii lui Ștefan”.

După o scurtă analiză a profilelor acestor membri pe rețelele de socializare, am descoperit că Victor Cociul este născut în anul 1996, respectiv are 20 de ani și învață la Facultatea Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice. Alina Tabacari, este născută în anul 1994, este studentă la Universitatea de Stat din Republica Moldova și a fost membră a organizației AIESEC. Pe profilul de Facebook al liderului organizației, Dumitru Roibu sunt distribuite mai multe materiale stataliste cu referință la proveniența limbii „moldovenești” și a provenienței poporului nostru.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal