GALERIE FOTO. Cum s-a desfășurat deschiderea evenimentului „Spălătorie publicitară” la cea de-a VI-a ediție

GALERIE FOTO. Cum s-a desfășurat deschiderea evenimentului „Spălătorie publicitară” la cea de-a VI-a ediție

La data de 5 decembrie a avut loc deschiderea evenimentului „Spălătoria publicitară”. În acest sens a fost amenajată o expoziție pe holul facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea de Stat din Moldova. Evenimentul se află la cea de a VI-a ediție și a fost organizat de către studenții din anului III de la specialitatea Științe ale Comunicării.

Galeria este formată din 180 de fotografii ale panourilor publicitare care au fost întocmite cu greșeli gramaticale, stilistice sau de design. Pozele au fost colectate pe parcusul a două luni de zile (septembrie - noiembrie 2016), în raza orașului Chișinău.

„Conceptul acestui eveniment constă din prezentarea unei galerii foto prin intermediul căreia demonstrăm că în publicitatea autohtonă există o mulțime de greșeli. Prin acest eveniment ne-am propus să facem așa încât lumea să înțeleagă că acest fenomen există și, astfel, să contribuim la rezolvarea acestei probleme, deoarece primul pas în rezolvarea unei probleme este conștientizarea acesteia”, a menționat Dumitrița Nicu, studentă în anul III la specialitatea Științe ale Comunicării, organizator.

Publicitate

Pentru că ne aflăm în pragul sărbătorilor de iarnă, studenții organizatori au „îmbrăcat” evenimentul într-o atmosferă specifică acestora prin intermediul suporturilor în formă de căciulițe și ciorăpei de Crăciun, pe care au fost demonstrate fotografiile. De asemenea, vizitatorii au primit în dar accesorii pentru brad confecționate manual de organizatorii evenimentului.

„Cred că este o expoziție foarte utilă, deoarece, într-adevăr, aici vedem greșelile pe care le întâlnim zi de zi. De multe ori și eu sunt martor la astfel de cazuri și sper ca această expoziție să contribuie la diminuarea acestui fenomen pe viitor, astfel încât să întâlnim cât mai puține panouri publicitare sau anunțuri în care se vor comite așa tipuri de greșeli”, a spus Cristina, vizitatoare.

„Eu cred că este o inițiativă destul de bună pentru că în această expoziție sunt adunate toate clișeele publicității autohtone. Am înțeles că este deja la cea de a VI-a ediție, bravo studenților organizatori pentru munca și efortul pe care l-au depus pentru a prezenta această expoziție și mult succes pentru viitor”, a menționat Ion, vizitator.

Galeria poate fi vizitată pe parcursul întregii săptămâni, până vineri, 9 decembrie 2016, între orele 8:00 și 20:00. Aceasta se află pe holul etajului 4 din blocul central al Universității de Stat (str. Alexei Mateevici 60)

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal