VIDEO. Jumătate de secol împreună! Cuplurile care cunosc secretele unei căsnicii de aur și diamant

VIDEO. Jumătate de secol împreună! Cuplurile care cunosc secretele unei căsnicii de aur și diamant

Sunt împreună mai mult de jumătate de secol şi au împărţit atât greutăţile, cât şi bucuriile. Mai multe cupluri din Chişinău şi-au sărbătorit nunţile de aur şi de diamant la unul din oficiile stării civile şi au dezvăluit secretele unei căsnicii fericite.

Cu tâmplele încărunţite, dar încă ţinându-se de mână, cele 15 cupluri şi-au jurat, încă o dată, iubire veşnică la unul din oficiile stării civile din Chișinău.

„O dispoziție de aur, pline de emoții, cu multe reușite - nu material, dar spirituale. Și o practică care o putem împărtăși copiilor”, a spus Lidia Plămădeală.

Publicitate

„A rămas doar să ne iubim, mai mult nimic”, a menționat o pereche ce au sărbătorit nunta de aur.

Au trăit împreună jumătate de secol. După această experiență, soţii spun că ştiu care sunt secretele unei căsnicii de lungă durată.

„Dragostea, dragostea dacă a fost de la bun început, și dragostea curată”, a menționat Nadejda Mațuc.

„Ne uităm în urmă cu o nostalgie după dragostea ce-a trecut și am vrea ca tinerii de astăzi să împărtășească aceleași sentimente trainice, pentru că dragostea este și astăzi dar vrem trăinicie în sentimente”, a adăugat familia Plămădeală.

Lidia și Mihail Plămădeală s-au cunoscut 50 de ani în urmă, dar își amintesc de acest moment ca și cum ar fi fost ieri.

„Și eu și soțul am terminat Universitatea pedagogică și am fost repartizați în satul Suruceni. Dumnezeu a avut grijă, acolo ne-am întâlnit, eu la 19 ani, el la 22. Acolo ne-am întâlnit, acolo l-am petrecut la armată, cum era obiceiul, acolo l-am așteptat să vină de la armată, acolo și am înregistrat căsătoria. Acolo a fost începutul tuturor începuturilor, și acuma ne pare o poveste”, a menționat Lidia Plămădeală.

După ce și-au sărbătorit nunta de aur, cuplul și-au jurat încă o dată iubire veșnică și ne-au povestit despre primele momente trăite în timpul relației.

„În rochiță cu buline”, a spus Mihail Plămădeală.

„Într-o cămașă de culoare închisă, atunci nu se purtau tricouri. El era sobru, nu scump, dar era frumos, era ajustat”, a adăugat Lidia Plămădeală.

„După cum și sunt”, a spus râzând Mihail Plămădeală.

„Doar în romane se pot găsi așa momente, eram la Suruceni și el a vrut să-mi facă un cadou de 8 martie. El puțini bani avea, și de fapt nici nu prea îi avea, dar a mers la descărcat vagoane, a făcut ceva bani și mi-a cumpărat o masă. A venit cu masa în spate de la Chișinău până la Suruceni”,a menționat Lidia Plămădeală.

Lidia Plămădeala ne-a povestit că a jertfit foarte mult pentru căsnicia sa, însă nu regretă nimic.

„Pentru ca el să poată învăța, eu am trecut la studii fără frecvență și cu copilul mic am mers la muncă”, a adăugat Lidia Plămădeală.

„Ea a suportat tot greul familiei, ea a crescut, a avut grijă de ei, i-a educat. Eu am acordat atenție serviciului, un serviciu destul de greu”, a declarat Mihai Plămădeală.

Pe lângă amintirile care rămân veșnice, soții au păstrat și hainele pe care le-au purtat în ziua nunții.

„Am avut rochie de mireasă, și acum o am. Atunci când am sărbătorit am așezat rochia mea de mireasă și pantofii, pantofi cu toc nant, albi. Țin minte că a venit la noi în Moldova „Edita Pieha” și era încălțată în exact aceiași pantofi ca și mine, și eu am acei pantofi și acum”, a spus Lidia Plămădeală.

În cadrul aceluiași eveniment, mai multe cupluri și-au reînnoit jurămintele, Nadejda Mațuc a venit la oficiul stării civile fără soțul ei bolnav, însă cu fotografia lui în mână. Aceasta ne-a povestit despre frumoasele experiențe ale unei căsătorii.

„Așa ne-am înțeles, să nu se schimbăm, să nu ne obijduim . Niciodată nu ne-am obijduit sau certat, o viață am trăit, o viață curată a fost. Și acum, cum să nu-l sărut de noapte bună, pentru că dormim alăturea pe paturi, eu îl învelesc, îi învălesc picioarele”, a spus Nadejda Mațuc.

Soţii au primit flori şi câte o mie de lei din partea Primăriei Capitalei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal