Nicolae Besedovschi: Am două decizii ale CSJ care se contrazic, iar judecătorii apără corupții de la vamă

Nicolae Besedovschi: Am două decizii ale CSJ care se contrazic, iar judecătorii apără corupții de la vamă

Veteranul războiului de pe Nistru, Nicolae Besedovschi, acuză Serviciul Vamal, instanțele de judecată și autoritățile din Republica Moldova „de corupție și încălcarea continuă a drepturilor omului”, după ce nu a reușit timp de 11 ani să recupereze autoturismul sechestrat.

Din 2005 automobilul veteranului războiului de pe Nistru, Nicolae Besedovschi este reținut la biroul vamal Cahul. Atunci, inspectorii vamali au refuzat devamarea autoturismului pe motiv că acesta ar avea anul de fabricație 1994 și nu poate fi introdus în țară, fiindcă poseda o vechime mai mare de 10 ani, iar legislația interzice acest lucru.

„Mai mulți colaboratori vamali mi-au cerut mită de 1800 de euro pentru a indica anul de fabricație 1995. Nu am fost de acord să dau mită, astfel că până în prezent sunt lipsit de această proprietate. Chiar dacă au trecut 11 ani, acest automobil se află ilegal pe teritoriul Biroului Vamal Cahul”, susține Besedovschi.

Publicitate

După mai multe adresări în instanțe, Curtea Supremă de Justiție a emis în 2005 o decizie definitivă prin care se recunoaște că anul de fabricație este 1994.

„În 2013, peste 8 ani de zile Curtea de Apel Chișinău admite documentele structurilor de stat, care au confirmat că anul de producție este 1995, iar Curtea Supremă de Justiție menține această decizie. Astfel, există două decizii contradictorii pe acest mijloc de transport”, afirmă veteranul de război.

Cu toate acestea el nu a reușit să obțină o decizie prin care să recupereze bunul său sechestrat, fiindcă în legislația R. Moldova nu este specificat în ce mod se face revizuirea a două decizii irevocabile.

El mai spune că mai multe automobile care aveau exact aceleași date au fost înregistrate de Serviciul Vamal. „Este foarte dureros ceea ce mi se întâmplă mie. Cei de la conducere care au milioane și când aud de un automobil… dar pentru mine și doi lei este mult.

În 2005 acest automobil costa destul de scump. Acum ea nu valorează aproape nimic, este ruginit, fără roți și se află într-o stare deplorabilă. Judecătorii apără corupții de la vamă care au cerut mită de la mine. Așa se procedează cu toți oamenii simpli”, remarcă Nicolae Besedovschi.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal