„Achită cât consideră, la sfârșit”. Astăzi va avea loc un concert deosebit la Sala cu Orgă

„Achită cât consideră, la sfârșit”. Astăzi va avea loc un concert deosebit la Sala cu Orgă

„Achită cât consideri pentru un bilet”. Acesta este noul format al unui concert inedit care va avea loc astăzi, 7 decembrie, la Sala cu Orgă. Organizatorii au decis ca telespectatorii să decidă cât să plătească pentru biletul la concert. La ora 19:00, la Sala cu Orgă va avea loc concertul „Moldo Crescendo Trio” unde Dan-Iulian Druțac (vioară), Constantin Borodin (violoncel) și Marcel Lazăr (pian) vor interpreta trio-uri de W.A.Mozart și S.Rachmaninoff. 

„Urmează să participăm la concursul Mozart din Cluj-Napoca cu o parte din acest program, iar fiindcă facem repetițiile la Chișinău, am decis să cântăm și publicului de la noi, apoi a apărut o oportunitate să cântăm și la București, iar acum am ajuns la un mic turneu”, ne zice Constantin.

„Deseori se întâmplă să am idei pe care le cred nebune, iar apoi le văd realizate și prind curaj” - ne zice Marcel, ”în 2014 am dat un recital de pian într-o parcare suberană în același fel, anul acesta citind cartea „Arta de a cere” a Amandei Palmer am descoperit că practic toată cariera ei de cântăreț rock, Amanda își încărca piesele ei pe blog, de unde puteai să le descarci gratuit, iar mai jos era un link unde puteai dona. Ea scrie că unii nu donau, alții câte 1, 5 dolari, iar alții câte 25 și mai mult. M-am gândit că ar fi bine să încercăm și la noi, sunt foarte curios cum o să reacționeze oamenii la acest format de concert, în care tu singur stabilești prețul concertului, după ce îl vezi, și donezi pe cât ți-a plăcut de mult”, au recunoscut organizatorii.

Publicitate

Dan-Iulian Druțac este student Guildhall School of Music and Drama la Londra, Constantin Borodin este student la Universitatea de Muzică din București iar acum este bursier Erasmus la conservatorul din Ghent, Belgia iar Marcel Lazăr a absolvit în acest an Academia de Muzică din Cluj-Napoca, în anul trei fiind și el bursier Erasmus la Salzburg, Austria.

Proiectul Moldo Crescendo a luat naștere în 2015, fiind precedat de concerte și în 2013 și 2014. Anul trecut grupul format din 9 muzicieni, studenți basarabeni aflați la studii în afara țării au cântat la Sala cu Orgă, Muzeul de Artă și Spitalul Republican. În acest an proiectul a fost intitulat ”Conace” , scopul fiind atragerea atenției asupra patrimoniului cultural-arhitectural al țării care are nevoie urgentă de reconstrucție - Muzeul Zemstvei din Chișinău și conacul Ciolak-Malski din s. Bahmut și cel în reconstrucție, Castel Mimi și Muzeul de Artă din Chișinău. La data concertelor ultimele două încă se aflau în proces de reconstrucție.

Scopul general al acestui proiect este de a promova valorile culturale mondiale la noi acasă.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal