
GALERIE FOTO. Descoperă „orășelul din sare”. Locul ideal pentru o gură de sănătate
La poalele munților din România, mai exact în Târgul Ocna, se află un adevărat orășel din sare, situat la 240 de metri sub pământ. Echipa Agora a mers să descopere de ce sute de moldoveni aleg să meargă anual în vacanță în Târgul Ocna și ce se ascunde în Salina de acolo, care cică ar face minuni.
・
Târgul Ocna este orașul cu legende și istorioare despre bărbați viteji care și-au apărat țara. Cu izvoare lecuitoare, locul cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor și priveliști care îți încântă ochii.
La intrarea în Salina din Târgul Ocna ți se creează impresia că te afli într-o autogară obișnuită, amenajată cu scaune pentru turiștii care vin și pleacă. Cu un birou de informare și chiar cu un televizor, unde merg, în regim normal, știrile unui post local.
Ne-am început misiunea de cercetare, găsind o bisericuță, o făntână de unde izvorăște apă, magazine cu alimente și apă potabilă și desigur comercianți ce își vând produsele preparate acasă. În Salină mai puteți găsi și un frumos beci cu vinuri.
Mergând și respirând din aerul benefic pentru plămâni, descoperim un mic muzeu cu istoria minei, apoi o sală de teatru, o tablă mare de șah. Nu lipsește nici pomul de Crăciun, că tot vin sărbătorile.
Totuși, cel mai important în orașul improvizat sunt locurile de joacă pentru copii, traseul pentru mașinuțe, terenul de badminton și volei. Asta pentru că mișcarea este cea care ajută plămânii să inhaleze mai mult din aerul cu componenți minerali.
Autor:
Pentru că pereții orășelului sunt din sare, iar aceasta este benefică pentru sănătate, mulți turiști merg acolo pentru a-și lecui căile respiratorii, inclusiv și din RM.
Două nopți de cazare la Tg. Ocna variază de la 1 000 la 2 000 de lei, pentru o cameră cu două persoane.
Autor:
Prețul de intrare în Salină este de 18 ron pentru un adult și 9 ron pentru un copil. Transportul în Salină se face în mod organizat cu microbuze speciale.




























