
VIDEO, FOTO. Cele mai bune fapte ale anului 2016. Gesturi de umanitate cu care se mândrește omenirea
Lumea nu este fără oameni buni, și 2016 ne-a convins din nou de existența celor care sunt generoși și cu suflet mare. În scopul de a face bine, nu este nevoie de aptitudini speciale sau o mare oportunitate. Presa internațională a informat pe parcursul acestui an despre faptele unor oameni, care au uimit prin umanitate și generozitate.
・
Vă propunem să aflați despre cele mai impresionante fapte ale acestui an.
O femeie din Danemarca, Anja Ringgren a salvat dintr-un sătuc nigerian, un băiețel ce suferea de malnutriție.

Aproape un an în urmă, Anja Ringgren Loven, o femeie daneză, care se ocupa de cazuri sociale, a găsit pe stradă un copil de aproape doi ani, care suferea de malnutriție. Ea l-a numit Hope (Hope - speranță).
Hope, a fost găsit flămând și rătăcind pe străzi, fără un adăpost. Copilul fusese alungat de propria familie pentru că aceștia nu aveau cu ce să îl hrănească și îl considerau vrăjitor, pentru că a putut să supravețuiască atâta timp fără hrană și apă, scrie The Sun.
Femeia a luat copilul în orfelinatul, care îl întreținea împreună cu soțul ei, și care mai adăpostea încă 35 de copii, până la 14 ani, salvați și ei.
Atunci când daneza a publicat pe contul său de Facebook o poză cu băiatul nigerian, utilizatori din întreaga lume au început să doneze bani.În total au fost adunați un milion de dolari. Din acești bani, soții au construit un orfelinat și o clinică pentru copii.
Hope a fost adoptat de cuplu și acum este un copil normal, care se bucură de viață.
Un campion mondial la box a construit mii de case pentru filipinezii săraci.

Odată Manny Pacquiao a fost doar un băiat filipinez dintr-o familie săracă, dar acum el este singurul boxer din lume care a câștigat campionatul mondial în 8 categorii de greutate. Chiar din prima taxă mare de remunerare, acesta a construit case pentru locuitorii din satul său natal,Tango. În prezent, din banii lui au fost construite mii de case, scrie PhilBoxing.com.
De asemenea, acesta a construit mai multe biserici și a donat bani pentru acțiuni de caritate.
Atleta din Noua Zeelandă a jertfit o viitoare medalie, pentru a-și ajuta adversara care a suferit o traumă în timpul competiției din cadrul Jocurilor Olimpice.

Chiar dacă dorința de a câștiga o medalie este una foarte mare, pe care o aștepți timp de 4 ani, cei care participă nu vor să-și vadă adversarii în agonie. Atunci când Nikki Hamblin din Noua Zeelanda, a văzut-o pe Abbey D’Agostino întinsă pe jos după ce s-au ciocnit una de alta la cursa de 5000 de metri garduri, Nikki i-a spus americancei să-și pună mâna peste umărul ei, fiindcă vor termina cursa împreuna.
Nikki și-a ajutat adversara să se ridice, iar mai departe au fugit împreună, sprijinindu-se reciproc. Ambele sportive, nu doar au ajuns la final, dar au și primit medalia Pierre de Coubertin pentru generozitate și adevăratul spirit al sportului în timpul Jocurilor Olimpice.
Un sirian a rămas în regiunea abandonată Alep, pentru a avea grijă de pisici.

În ciuda tuturor luptelor care au loc în fiecare zi în Siria, încă mai există oameni cu o inimă mare. Numit și „Omul pisicilor din Aleppo”, Mohammad Alaa Aljaleel are grijă de mai bine de 100 de pisici abandonate. Animalele, care au fost părăsite de către stăpânii lor care au fugit din cauza războiului, și-au găsit dragostea în Aljaleel.
Bărbatul le-a făcut un adevărat sanctuar, unde le aduce mâncare, are grijă de ele, le mângâie și le oferă dragostea de care felinele au nevoie ca să nu mai sufere după pierderea stăpânilor lor. Unii oameni chiar au lăsat animăluțele la Aljaleel, deoarece știau că îndrăgește pisicile.
„De când prietenii mei au părăsit țara, aceste pisici mi-au devenit prieteni. Voi rămâne alături de ele indiferent ce s-ar întampla”, a declarat bărbatul pentru People.
Vecinii au reparat gratis, casa unei bătrâne sărace profesoare.

Fosta profesoară aflată la pensie, Anne Glancey, risca să primească o amendă de la Star în sumă de 3 mii de dolari pe zi, dacă ea nu își aducea în ordine grădina și nu își repara casa. Pe ea nu avea cine să o ajute, însă vecinii ei Adam și Cristian Palemus împreună cu alți voluntari și-au dedicat toată vara, pentru a aduce în regulă, gratis, casa pensionarei.

Un boschetar tailandez a primit casă și post de lucru pentru onestitatea gestului său.

Un boschetar în vârstă de 44 de ani, pe nume Thai Varalop a găsit în stația de metrou un portofel. În pofida faptului că bărbatul nu avea deloc bani, iar în portofel erau peste 500 de dolari și un card de credit, el nu a cheltuit nici un leu, și a dus portofelul la poliție. Proprietarul portofelului s-a dovetit a fi un bărbat de 30 de ani, proprietarul fabricii Niity Pongkriangyos, care a fost impresionat de gestul boschetarului. Acesta a recunoscut că să fi fost el în așa situație, nu ar fi întors portofelul.

Ca mulțumire, bărbatul i-a oferit boschetarului o casă și l-a angajat la fabrica sa. Acum Thai primește un salariu de 350 de dolari pe lună și nu mai înnoptează în subterane.