VIDEO. Mesajul lui Pasha Parfeni pentru Monica Babuc după excluderea sa de la „Potcoava de Aur”

VIDEO. Mesajul lui Pasha Parfeni pentru Monica Babuc după excluderea sa de la „Potcoava de Aur”

Cătălin Josan și Pasha Parfeni au fost anunțați că nu vor mai participa la ediția de anul acesta a spectacolului Potcoava de Aur. În acest sens, Pasha Parfeni i-a adresat un mesaj ministrului Culturii, Monica Babuc. În mod ironic, artistul a ținut să își ceară scuze de la Monica Babuc „dacă mesajul meu vă vizează pe nedrept, vă rog să mă ajutați și să expediați mesajul meu persoanei care e responsabilă pentru această decizie”.

Pasha Parfeni susține că „sunt conștient de tensiunea relației noastre, eu fiind artist care mi-am exprimat opinia civică anti-oligarhică, și dumneavoastră - parte a acestui sistem, cârmuind Ministerul Culturii, care mă vizează și pe mine. Sunt conștient că sunt și vor mai fi multe ocazii unde voi simți influența administrației. Și deocamdată accept această realitate”.

În acest context, Parfeni a menționat că știe că nu va lua nici un titlu sau premiu, indiferent de activitatea sa în calitate de artist „Nici nu am nevoie de ele. Și știu că sunt deja exclus din listele concertelor organizate de oficialități. Și m-am împăcat cu acest gând. Nu pretind să fie ignorată antipatia conducerii față de acțiunile mele. Aveți și voi preferințele voastre, și invitați la concertele voastre pe cei, care vă plac mai mult. Neteziți pe cap pe cei, care s-au purtat frumos. Și aduceți cadouri celor care au fost cuminți. E și normal”.

Publicitate

În mesajul său, Parfeni a adresat și câteva întrebări ministrului Culturii: „Dar cum puteți să vă permiteți să dictați unui post de televiziune independent să mă excludă din lista lor de interpreți? Listă, care a fost întocmită în baza unei statistici, unui rating timp de un an, în baza unei realități care arată că piesa mea e pe placul ascultătorilor? Nu vi se pare acest truc mai jos de demnitatea voastră? Să sunați, să amenințați, și în așa fel să mă „pedepsiți”?!”.

Artistul susține că acest gest îl face să se simtă „onorat de o astfel de reacție a regimului, împotriva căruia lupt. Mulțumesc pentru atenție”.

La final, Pasha Parfeni a publicat video-ul de la repetiția sa cu orchestra „Lăutarii” în frunte cu Maestrul Nicolae Botgros pentru concertul din 10 decembrie la care urma să evolueze dar pe ultima sută de metri a fost exclus.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal