Hillary Clinton, avertisment în legătură cu riscul ştirilor false din mass-media: „Vieţile oamenilor sunt puse în pericol”

Hillary Clinton, avertisment în legătură cu riscul ştirilor false din mass-media: „Vieţile oamenilor sunt puse în pericol”

Fostul secretat de stat Hillary Clinton a averizat joi despre pericolul mortal al ştirilor false, declarând că liderii din sectorul public şi privat ar trebui să acţioneze imediat pentru a eradica acest fenomen, informează Huffington Post, citat de mediafax.

Comentariile sale vin după ce un polişist s-a deplast într-o pizzerie din SUA pentru a investiga o ştire falsă cu privire la o serie de abuzuri sexuale asupra copiilor comise în acel loc.

„Epidemia ştirilor false şi a falsei propagande care a inundat reţelele de socializare în ultimul an - este clar că aşa-zisele ştiri false pot avea consecinţe reale şi imediate”, a spus Clinton prezentă la un eveniment în onoarea senatorului Harry Reid, la Capitol.

Publicitate

„Nu e vorba de politică sau de partizanat”, a continuat aceasta. „Vieţile sunt puse în pericol, vieţile oamenilor obişnuiţi care vor doar să îşi vadă de meseria lor şi să contribuie la comunităţi. Este un pericol care trebuie rezolvat şi trebuie rezolvat rapid”.

Clinton ar fi discutat personal cu proprietarii pizzeriei din Washington DC, Comet Pizza, înaintea evenimentului de la Capitol.

Un bărbat înarmat din Carolina de Nord a apărut la pizzerie săptămâna trecută cu o puşcă de asalt pentru că a dat crezare ştirilor false despre un restaurant în care ar fi operat o reţea de exploatare sexuală a copiilor, condusă de Hillary Clinton. Acesta s-a predat poliţiei după ce a aflat că povestea era una inventată.

Clinton a fost ţinta site-urilor de ştiri false de-a lungul campaniei electorale din SUA din acest an. Potrivit Buzzfeed, ştirile electorale false din acest an au fost mai accesate pe Facebook decât cele reale. Unele poveşti cu totul inventate despre Clinton, prezentate ca ştiri reale, aveau titluri precum „WikiLeaks confirmă că Hillary a vândut arme către ISIS”.

Clinton a remarcat că directorii firmelor din Silicon Valley au atacat problema şi fac faţă provocărilor şi ameninţărilor reprezentate de ştirile false care se răspândesc rapid pe social media.

Liderii din sectorul public şi privat trebuie să facă mai mult decât să stopeze ştirile false „pentru a ne proteja democraţia şi vieţile nevinovate”, a declarat aceasta.

Prezenţa lui Clitnon la Capitol vine la o lună după ce aceasta a pierdut cursa prezidenţială în faţa lui Donald Trump. Clinton a fost aplaudată în picioare de suporterii democraţi care au fost prezenţi la eveniment.

Ea a glumit în discursul său despre faptul că s-ar fi ascuns după pierderea cursei prezidenţiale: “Acesta nu e exact discursul pe care doream să-l susţin la Capitol după alegeri. Dar la câteva săptămâni după ce mi-am făcut selfie-uri în pădure, am crezut că e o idee bună să vin din nou în viaţa publică.”

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal