Documentul a fost discutat peste patru ore la Parlament, stârnind critici din partea socialiștilor și a comuniștilor. „Problema bugetului e actuala guvernare, și cât aceasta va fi la putere, bugetul nu va fi unul bun”, a spus deputatul socialist Vladimir Golovatiuc.
„Acest buget nu trebuie aprobat pentru că el nu duce nicăieri, el nu dezvoltă, nu e buget de supraviețuire. Acest buget parcă e un teasc: cu cât mai mult îl apeși, cu atât mai mult se înfierbântă”, l-a susținut pe socialist Oleg Reidman.
Potrivit documentului, veniturile la bugetul de stat înregistrează o creștere cu 11% față de bugetul de stat aprobat pe 2016, constituind 32,8 miliarde. lei. Majorarea veniturilor se datorează în proporție de 73,5 la sută majorării încasărilor din impozite și taxe. Al doilea cel mai important factor reprezintă granturile care vor însuma 3 miliarde lei, în creștere cu 47%.
Cheltuielile din bugetul de stat înregistrează o creștere cu 9 la sută față de bugetul de stat aprobat pe 2016, constituind 36,9 miliarde lei. Creșterea cheltuielilor este pe fundalul majorărilor salariale prevăzute, cheltuielilor adiționale reformelor și stingerea datoriei de stat.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.