Serviciile secrete americane: Rusia a „intervenit pentru a-l promova pe Trump” la alegerile prezidențiale

Serviciile secrete americane: Rusia a „intervenit pentru a-l promova pe Trump” la alegerile prezidențiale

Agențiile americane de informații au dezvăluit că Rusia a intervenit în favoarea lui Donald Trump în timpul campaniei electorale la prezidențiale din Statele Unite, scrie businessmagazin.ro.

Potrivit unui raport citat de The New York Times, agențiile de securitate de peste Ocean arată că atacurile cibernetice au fost efectuate de hackeri susținuți de Administrația de la Moscova.Un raport CIA, citat de Washington Post relevă concluzii similare, informează BBC.

În replică, echipa lui Donald Trump a respins acuzațiile formultate în raportul CIA: "Sunt aceiași oameni care au spus că Saddam Hussein avea arme de distrugere în masă".Oficiali de rang înalt din Statele Unite au declarat că hackerii ruși au spart serverele Partidului Republican, precum și pe cele ale Partidului Democrat, dar nu au făcut publice informațiile colectate din rețeaua informatică a republicanilor. Conform agențiilor de informații americane, spionii ruși au transmis către WikiLeaks doar documentele democraților, se mai arată în raport.

Publicitate

De altfel, vineri, președintele SUA, Barack Obama, a cerut serviciilor de informații să verifice atacurile cibernetice și ingerințele străine în scrutinul prezidențial din noiembrie și să prezinte raportul înainte de sfârșitul mandatului său, pe 20 ianuarie. Anunțul a fost făcut de consilierul pentru Siguranță națională, Lisa Monaco, care a subliniat că atacurile cibernetice nu sunt o noutate, dar că este posibil ca "anul acesta să se fi depășit un nou prag".

În luna octombrie, Administrația Statelor Unite a formulat acuzații oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale și legislative.

În ultimele luni, oficiali americani au semnalat că atacurile cibernetice au fost efectuate de hackeri susținuți de Administrația de la Moscova, scopul posibil fiind de a perturba campania în care candidata democrată la funcția de președinte, Hillary Clinton, s-a confruntat cu republicanul Donald Trump.

„Avem motive să credem, date fiind scopul și sensibilitățile acestor eforturi, că aceste activități puteau fi autorizate doar de oficiali de rangul cel mai înalt din Rusia”, a transmis Administrația SUA. Președinția Rusiei a calificat drept „absurde” acuzațiile Statelor Unite.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal