„Financial Times” enumeră printre nominalizații văzuți ca „foarte probabili” pentru postul de premier pe vicepremierul Vasile Dîncu, menționând că este „membru proreformist al PSD”, pe Victor Ponta și pe Liviu Dragnea. Nominalizarea lui Dragnea sau a lui Ponta este de natură să genereze împotrivirea președintelui Iohannis. Șeful statului a exclus numirea unui premier care ar face obiectul unei anchete pentru corupție. Victor Ponta este pus sub acuzare, în timp ce Dragnea a fost condamnat pentru fraudă electorală în aprilie, reamintește cotidianul financiar britanic.
Rezultatele preliminare ale alegerilor arată o revenire remarcabilă pentru PSD, la un an după ce fostul lider și prim-ministru, Victor Ponta, a demisionat, urmărit de acuzații de spălare de bani, fals în înscrisuri și evaziune fiscală, acuzații pe care le neagă, notează FT. Rezultatele sugerează, totodată, că s-a diminuat valul de mânie populară stârnită de corupția larg răspândită, lăsând loc dorinței de a avea venituri mai mari, într-o țară în care salariul mediu este printre cele mai mici din UE.
O rată mică de participare la vot - sub 40 la sută - pare să-i fi fost benefică PSD-ului. Partidul a promis să împartă roadele unei creșteri economice estimate la 5,2 la sută din PIB în acest an - cea mai mare din UE - mărind salariul minim, pensiile și salariile bugetarilor. A pledat, de asemenea, pentru un program „masiv” de investiții, în valoare de 20,9 miliarde de dolari, notează FT.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.