„Nu credeam că e corect să comentezi un eveniment care nu are nimic în comun cu Ministerul Culturii, eveniment organizat de o televiziune privată, care are propriile viziuni artistice și propriul buget. Cu atât mai mult cu cât scandalul iscat în jurul excluderii din concertul „Potcoavă de aur” a artiștilor Pavel Parfeni și Cătălin Josan, a generat multiple apeluri din partea mass-media către serviciul de comunicare a Ministerului Culturii prin care ni se solicita să comentăm situația. Serviciul de comunicare al MC a răspuns tuturor celor interesați, joi și vineri, că nu are nicio tangență cu respectivul concert nici din punct de vedere artistic, nici din punct de vedere financiar și nici organizatoric”, a scris Babuc pe pagina sa de Facebook.

Monica Babuc a subliniat că ministerul nu se implică „în proiectele artistice comerciale, care se desfășoară în conformitate cu legislația în vigoare”.

„Modesta mea activitate a fost „dezbătută” cu o sârguință greu de imaginat. Nu s-a uitat de nimic: nici de covoarele, care „nu trebuiesc nimănui”, nici de tradițiile la care n-am nicio treabă, nici de faptul că aș fi „zâmbăreață” și așa mai departe. Mai mult, agramația, vulgaritatea și ura unora dintre cei care au comentat au întrecut orice măsură. De aceea vin repetat să afirm, că nici Ministerul Culturii nici eu personal și nici echipă din care fac parte nu are nimic comun cu cele întâmplate la „Potcoavă de aur”, iar învinuirile care mi se aduc sunt false și lipsite de orice temei. Mai mult, sunt sigură că situația a fost regizată de o manieră în care cei care se declară luptători cu regimul, uzează de populism și minciună pentru a ieși cu orice preț în evidență. Orice problemă apărută în orice domeniu este folosită de ei pentru a suscită pe cât e posibil mai mult atenția asupra activității dânșilor. Și aici scopul scuză mijloacele. E păcat că unii se lasă manipulați. E păcat că ura nu lasă loc pentru argumente. Și e păcat că uităm să fim responsabili pentru ceea ce facem, vorbim și scriem, chiar dacă asta ne-o cere bunul simț”, a conchis ministrul.

Precizăm că Spectacolul „Potcoava de Aur” a fost organizat pentru al 11-lea an consecutiv de Noroc Media, instituție care deține Radio Noroc și Noroc TV. Aceștia premiază anual cei mai buni interpreți, compozitori sau textieri cu trofeul „Potcoava de Aur”. pe 10 decembrie, după spectacol, interpreții excluși Cătălin Josan și Pasha Parfeni au organizat un concert expromt pe scările Palatului Național.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!