Harunjen răspunde la investigația despre averea sa: Invit autorii să „înoate” printre roșii și castraveți

Harunjen răspunde la investigația despre averea sa: Invit autorii să „înoate” printre roșii și castraveți

Procurorul General, Eduard Harunjen, a răspuns astăzi, reprezentanţilor societăţii civile - semnatari ai Declaraţiei din 9 decembrie, prin care a fost dezaprobat modul în care a fost învestit în funcția de procuror general. Printr-o scrisoare, Harunjen spun că 

„Concursul s-a desfăşurat transparent şi cu respectarea regulilor, însă mărturisesc ca m-a surprins faptul că nici una dintre persoanele care critică atât de activ Procuratura Generala în spaţiul public, nu s-a înscris la concurs. Mă refer aici la acele persoane care aveau calitatea profesionala să o facă şi întruneau toate condiţiile. Cred ca ar fi fost important ca dumneavoastră să insistaţi ca aceste persoane să se implice, să participe la concurs, să-şi expună acolo viziunea şi să-şi asume responsabilitatea de a conduce Procuratura Generala. Ar fi adus un mare plus competiţiei şi cred că am fi avut cu toţii de câștigat din acest lucru”, scrie într-un comunicat al Procuraturii Generale, emis din numele lui Harunjen.

Procurorul menționează că nici reprezentanţii societăţii civile nu au participat la concursul pentru ocuparea funcţiilor de membri în cele trei colegii ale procurorilor, „evitând astfel oportunitatea de a participa nemijlocit la gestionarea activităţii instituţiei”.

„Criticile sunt utile, mai ales când sunt constructive, dar pentru a reforma instituţia e nevoie si de implicare directă, de asumare a unei funcţii de conducere, chiar dacă nu este un lucru prea confortabil. Nimic nu este pierdut, societatea civila este binevenită în continuare să se implice şi să genereze idei constructive, pe care le voi trata cu receptivitate”, mai spune Harunjen.

Șeful Procuraturii Generale s-a referit și la investigația de presă cu privire la averea sa, spunând că „este una absolut neserioasă şi pe alocuri amuzantă”.

„Au fost publicate imagini cu solarul în care familia mea cultivă legume şi s-a spus că este o piscină acoperită, apoi au publicat imaginea şopronului unde sunt ţinute uneltele pentru grădinărit şi au spus ca e baie finlandeză. Ce răspuns să dau la astfel de manipulări? Cel mult să-i invit pe autori sa "înoate" printre roşii şi castraveţi sau sa facă baie finlandeza printre furci şi hârleţe”, glumește Harunjen.

Autor:

Publicitate
...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal