Maia Sandu: Statul a fost surd și mut la ilegalitățile comise în campanie. Vom vedea cum califică CC aceste încălcări

Maia Sandu: Statul a fost surd și mut la ilegalitățile comise în campanie. Vom vedea cum califică CC aceste încălcări

Liderul PAS, Maia Sandu, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj cu privire la poziția sa față de campania electorală. Sandu a amintit despre manipulările în media, dosarul diasporei contra statului, dar și despre implicarea bisericii în campanie. Toate astea au fost scrise de Sandu în timp ce Curtea Constituțională examinează validarea alegerilor. 

„Curtea Constituțională a decis să organizeze ședința de examinare a raportului Comisiei Electorale Centrale în lipsa mea. Chiar dacă noi am cerut amânarea ședinței doar cu o zi, Curtea s-a grăbit să stabilească ședința pentru azi. Mare grabă a fost și la Curtea Supremă de Justiție, care a venit ieri cu o decizie negativă în Dosarul Diasporei, reușind să redacteze o încheiere pe 21 de pagini într-o singură oră”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Liderul PAS și fosta candidată la funcția de preșeinte spune că acest „alegeri nu au fost libere și corecte”.

„De aceea contestăm rezultatul anunțat de CEC. Statul, sau cei care au ajuns să-l reprezinte fără să ne reprezinte pe noi, a fost surd și mut la ilegalitățile comise în campanie, iar uneori a fost parte la aceste ilegalități. CEC, după ce timp de două luni s-a făcut că nu vede cererea noastră prin care solicitam verificarea suspiciunilor de finanțare a PSRM din offshoruri, ne spune că a transmis-o la CNA în sfârșit. Poate până la următoarele alegeri primim un răspuns de la CNA”, scrie Maia Sandu.

Autor:

Publicitate

„În cazul obstrucționării votului cetățenilor din diasporă, reprezentanții statului și-au demonstrat talentul de manipulare a legii, astfel încât să nu admită majorarea numărului buletinelor de vot, iar, mai târziu, să dea vina pe cetățeni că nu s-au organizat mai bine pentru a putea vota. Implicarea bisericii în campanie este o altă încălcare gravă a legii, trecută cu vederea de către instituțiile statului. De multă “înțelegere” a dat dovadă și Consiliul Coordonator al Audiovizualului, care a permis unor actori politici să tirajeze minciuni prin intermediul mass-media la cote nemaiîntâlnite până acum. Amenda de 5400 de lei aplicată postului PrimeTV pentru știrea despre migranții sirieni este o dovadă clară cât de mult ține statul la informarea corectă a cetățenilor săi”, a mai scris Sandu.

Fosta concurentă electorală spune că aceste motive le invocă în contestația adresată Curții Constituționale. „CEC a refuzat să le examineze, iar instanța a stabilit că nu sunt de competența ei. Astăzi vom vedea cum califică Curtea aceste încălcări și derapaje din partea instituțiilor statului. Vom avea un tablou complet al ceea ce înseamnă astăzi Statul în Republica Moldova”, conchide Sandu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal