„Suntem mulțumiți de rezultatele campaniei. Ne-am propus să fim pro-activi, înainte de pericolul social care ar putea surveni. Ne propunem să sensibilizăm oamenii pentru a nu admite acțiunile ilegale. Am lansat campania din fondurile europene”, a precizat șeful IGP.
„Oamenii au înțeles ideea campaniei. Am sensibilizat opinia publică și prin intermediul presei și rețelelor de socializare. 72 de persoane au predat armele benevol. Campania vine cu explicații. În momentul când arma este păstrată ilegal survin riscuri. Oamenii conlucrează cu noi, au încredere”, a subliniat Pânzari.
Potrivit acestuia, cele mai des întâlnite arme predate sunt armele de vânătoare, care au fost procurate până în anul 1999. „Am avut și arme care reprezentau și un pericol mai mare. Au exista persoane care au predat obuze. Obuzul îl puteau utiliza și în calitate de ciocan, după ce l-a găsit în câmp”, a precizat șeful IGP.
Urmăriți un reportaj la acest subiect:
https://agora.md/videoframe/3865/620
Campania „Ajută Republica Moldova să devină o țară mai sigură” este susţinută financiar de Uniunea Europeană, PNUD şi SEESAC. În anul 2016, poliția a depistat și scos din circuit 119 unități de arme. Au fost înregistrate 134 de incidente, 74 din ele au fost cu implicarea armelor pneumatice deținute ilegal.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.