Avanpremiera „Vernisajului Magic”

Avanpremiera „Vernisajului Magic”

Cea de-a XI-a ediție a Vernisajului Vinului, supranumită „Vernisajul Magic”, care va avea loc în data de 15 decembrie la Palatul Republicii, va înregistra un nou record. La eveniment urmează să fie prezentate în premieră 50 de vinuri noi, într-o atmosferă de poveste, cu multe surprize magice. Detaliile au fost dezvăluite în cadrul avanpremierei Vernisajului Vinului, desfășurată în data de 9 decembrie, la care au fost invitați mai mulți jurnaliști, ce au reușit să pătrundă în atmosfera magică a evenimentului. Avanpremiera a fost organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) cu suportul partenerului strategic, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.

Scopul Vernisajului Vinului este de a crește cultura de consum a vinului de calitate, precum și de a crea o platformă de comunicare între vinificatori și consumatori, în cadrul căreia se lansează noi produse și trenduri de consum.

Gheorghe Arpentin, director, Oficiul Național al Viei și Vinului: „Tradițional, Vernisajul Vinului este un prilej pentru vinificatori să-și prezinte cele mai noi produse lansate în ajunul sărbătorilor de iarnă, dar și cele mai bune vinuri, premiate la diverse concursuri și expoziții internaționale. Cea de-a XI-a ediție va fi una deosebită, plină de suprize și magie, iar oaspeții vor avea ocazia să deguste o selecție de peste 200 de vinuri de calitate produse în țara noastră. La fel, am pregătit și un program artistic și interactiv care va completa atmosfera evenimentului. Vă așteptăm la Vernisajul Vinului ca să savurăm împreună Vinului Moldovei - produsul mândriei noastre naționale.”

Publicitate

Evenimentul va propune publicului un program cultural divers și degustări cu sute de vinuri selecte caracteristice sezonului - roșii, de desert și spumante, de la 36 de companii vinicole producătoare de vinuri de calitate premium, reunite sub brandul de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

Elena Uporova, director de marketing, vinăria „Rădăcini”: „Pentru noi, Vernisajul Vinului este un prilej bun de prezenta seria de vinuri „Rădăcini”, cu care am intrat pe piață în toamna acestui an, pentru a le face cunoscute și apreciate. „Rădăcini” este un produs absolut nou, iar vinul nostru este un tandem între tehnologiile moderne implementate în producerea vinurilor și soiurile indigene de struguri. Pentru Vernisajul Magic, vinărianoastră va veni cu două vinuri noi din seria Fiori, Feteasca Neagră și un cupaj de Feteasca Neagră și Syrah.”

Constantin Furculița, proprietar vinăria DAC: „Vernisajul Vinului este o platformă de comunicare utilă între vinificatori și consumatori, în special pentru micii producători de vinuri. Astfel, avem ocazia să aflăm preferințele consumatorilor pentru a îmbunătăți produsele noastre. Special pentru vizitatorii Vernisajului vom veni cu 4 vinuri noi, caracteristice sărbătorilor de iarnă.”

Program și decor pe notele „Spărgătorului de nuci”

Ediția Magică a Vernisajului Vinului se va desfășura într-o atmosferă artistică, cu decorațiuni teatrale, sculpturi vii și jonglori, pe notele „Spărgătorului de nuci”. Oaspeții evenimentului vor primi câte un pahar cu logo-ul „Wine of Moldova”, perfect pentru a descoperi și a savura corect nuanțele de gust și aromă ale vinurilor bune, precum și o broșură de degustare cu vinurile vernisate. În plus, vizitatorii vor putea procura direct de la producători vinuri la prețuri speciale, dar și să participe la concursuri cu premii. Degustațiile de vinuri se vor desfășura pe fundalul melodiilor interpretate de trupa „Divertis Duo”.

Pe perimetrul evenimentului vor fi instalate mai multe puncte pentru distracție și fotografie, precum Kissing point - loc special amenajat cu crenguțe de vâsc caracteristice perioadei de iarnă, unde cuplurile de îndrăgostiți vor putea să se sărute; Selfie box - o cabină amenajată pentru cei care doresc să facă poze tematice. Și celebrul trend pe rețelele de socializare, Mannequin Challenge, își va face simțită prezența la Vernisajul Vinului. La o anumită oră, participanții vor trebui să „înghețe” ca niște manechine pentru câteva secunde, iar acest moment va fi imortalizat într-un filmuleț video.

Trofee pentru vinuri magice

În cadrul Vernisajului Magic fiecare vizitator va putea vota pentru vinurile preferate dintre cele oferite spre degustare. Produsele cele mai apreciate vor fi premiate cu trofeele tradiționale ale ediției de iarnă:„Vernisajul în Roșu” și „Vernisajul Efervescent”, iar premiul „Cavalerul Vernisajului Vinului” va fi oferit pentru contribuția semnificativă la promovarea sectorului.

Vernisajul Magic susține tinerele talente

Iar pentru că se desfășoară în ajunul sărbătorilor de iarnă, 10% din suma acumulată din vânzarea biletelor va fi donată în scopuri caritabile către un grup de tinere talente.

Susținătorii Vinului Moldovei care își doresc să se petreacă o seară într-o atmosferă de sărbătoare la Ediția Magică a Vernisajului sunt îndemnați să-și procure biletul online, accesând acest link sau de la partenerii evenimentului:

Vinurile Moldovei - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 126

Vinoteca wine.md - str. Puskin, 15

Carpe Diem, Wine Shop & Bar - str. Columna 136, 3A.

Arta Vinului - str. Calea Moșilor, 24

Preţul unui bilet este de 250 de lei.

Wine friendly, ediția magică

Pentru a crește cultura consumului conștient al vinului de calitate, în perioada 9-28 decembrie, Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) cu suportul partenerului strategic, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova desfășoară și campania „Wine Friendly”, ediția magică. Evenimentele programate în această perioadă vor cuprinde degustări ghidate de sommelieri certificați, care vor fi organizate în 10 localuri acreditate sau în proces de acreditare Wine Friendly.

Partenerii media ai Vernisajului Vinului, ediția magică

Agora, Agro TV Moldova, Agrobiznes, Diez, Ea, Finewine, Infomarket, Locals, Madein, Mybusiness, Noi, Realitatea TV, Realitatea.md, Unica,Unimedia, Vinmoldova, Wine-and-Spirits, Экономическое обозрение «Логос-пресс»

Despre Vernisajul Vinului

Vernisajul Vinului este un eveniment select, dedicat promovării culturii vinului și a consumului vinului de calitate în Republica Moldova, sub egida brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în 2011 și are loc în mod tradițional de 2 ori pe an, în ediții de primăvară și de iarnă. Vernisajul Vinului își propune următoarele obiective: stimularea pieței interne a vinurilor de calitate produse în Moldova, creșterea culturii de consum a vinului de calitate, precum și oferirea unei platforme de comunicare între vinificatori și consumatori, unde se lansează noi produse și trenduri de consum.

P.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal