Top 10 destinații alese de moldoveni pentru perioada sărbătorilor de iarnă

Top 10 destinații alese de moldoveni pentru perioada sărbătorilor de iarnă

Italia, Austria, România, Bulgaria, Egipt, Ucraina, Portugalia, Franța, Marea Britanie și Cehia sunt destinaţiile alese de către moldoveni pentru petrecerea Sărbătorilor de Iarnă, în perioada cuprinsă între Crăciunul pe stil nou și cel pe stil vechi. Am consultat în acest sens directorul unei agenții de turism care ne-a explicat și de ce anume aceste destinații sunt cele mai solicitate, scrie revista pentru femei Ea.md.

„Italia este mai curând o destinație pentru reîntregirea familiilor. Cei stabiliți acolo preferă să invite rudele pentru a vedea o țară europeană, decât să vină ei acasă. Austria este una dintre cele mai apreciate destinații pentru iubitorii de schi, iar România este pentru același hobby, doar că pentru buzunare mai mici, dacă putem spune așa. Rămâne în topul solicitărilor Egiptul, în special pentru cei care doresc să evadeze într-o altă climă, deci este aleasă această destinație pentru mare și soare, care pot fi savurate pe deplin în această perioadă a anului. Zonele montane din Ucraina, în special Bucovel, rămân favoritele moldovenilor cu venituri mai modeste, dar și a celor tineri, care aleg zona pentru distracții în format mare, cu gașca”, ne-a explicat Irina Miloș-Ciurea, director Travel Point.

Ce destinaţii aleg în România

De asemenea, interesul moldovenilor pentru a petrecere Sărbătorile de Iarnă în țara vecină, România, a crescut comparativ cu anul trecut. „Fie că aleg să meargă pe cont propriu sau cu o agenție, cu mașina proprie sau cu autocarul, moldovenii aleg cu predilecție destinațiile montane: Poiana Brașov, Predeal, Bran, Vatra Dornei, Slănic Moldova, dar și Bușteni. Pachetele cele mai solicitate sunt după data de 2 ianuarie, pentru că și agenții de turism de acolo au pachete speciale, dedicate moldovenilor care merg să sărbătorească Crăciunul pe stil vechi”, ne-a mai spus Irina Miloș-Ciurea.

Publicitate

Cât scot din buzunar

Reprezentanții agențiilor ne mai comunică și că prețurile pentru o vacanță în România încep de la 71 de euro pentru o persoană. Pentru Bucovel doritorii de schi trebuie să scoată din buzunar un pic mai mult - cam 78 de euro de persoană, iar o călătorie în Bulgaria începe de la prețul de 82 de euro. Restul destinațiilor trec de 100 de euro și ajung până la câteva sute, în dependență de mijlocul de transport ales, dar și de comoditățile din Hotel.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal