O schemă de răpire prin șantaj a fost curmată de către procurori

O schemă de răpire prin șantaj a fost curmată de către procurori

Procuratura municipiului Chişinău a curmat acţiunile ilegale ale unui bărbat care pregătea săvârşirea unui şantaj prin răpirea soţiei şi fiicei minore ale fostului său angajator. Potrivit actului de învinuire, în perioada lunilor noiembrie - decembrie curent, învinuitul, care anterior a fost concediat de către şeful său, pentru a-i însuşi mijloacele financiare ale omului de afaceri, a pregătit o schemă de răpire a fiicei şi soţiei sale, intenţionând să ceară de la victimă 150 de mii euro în schimbul eliberării rudelor acestuia.

În urma investigațiilor efectuate de către Direcția investigarea fraudelor economice a Inspectoratului național de investigații, anchetatorii SCAUP a DP mun.Chișinău în comun cu Procuratura mun.Chișinău, au stabilit că un grup de persoane condus de către un tînăr de 28 de ani, fiecare cu roluri bine determinate, au intenția să răpească soția și fiica minoră a unei persoane de afaceri din municipiul Chișinău. Scopul răpirii fiind primirea unei recompense cu solicitarea mijloacelor financiare în sumă de 150 000 euro.

Grație reacționării prompte a ofițerilor de investigații, la 8 decembrie, curent, liderul grupului a fost reținut în flagrant în timp ce se pregătea de răpirea femeiei de 33 de ani și fiica acesteia de 3 ani.

Publicitate

Ca urmare a perchezițiilor desfășurate de poliție în automobilul suspectuluia fost depistat și ridicat un notebook, prin intermediul căruia monitoriza online Icloud-urile victimelor și cunoștea poziționarea GPS-ului, două telefoane mobile, planul schemă de răpire a potențialelor victime și chei de deschis automobilele.

La domiciliul suspectului, polițiștii au depistate și ridicate 11 sticuri, 3 HDD, un laptop, o stampilă, înscrisuri de tip ciornă, 2 modemuri SIM, registrator video cu două camere de supraveghere.

De asemenea, s-a stabilit că suspectul activa în domeniul IT - ului și avea acces la toată informația despre viața personală a victimelor. Procurorii au pus persoana, în vârstă de 28 de ani, care anterior a mai fost pe banca acuzaţilor pentru tâlhărie, sub învinuire pentru pregătirea infracţiunii de şantaj. La demersul procurorilor a fost aplicat arestul preventiv pe un termen de 30 zile. Dacă va fi recunoscut vinovat de pregătire a şantajului, acesta riscă până la 7 ani 6 luni de închisoare, adică jumătate din cea mai aspră pedeapsă (15 ani) prevăzută de legea penală pentru fapta incriminată.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal