„Inițial este intenția. Cetățenaul vine și spune ce vrea să facă, își declară intenția. După care face operațiunea și plătește taxa”, a declarat Candu.

Speakerul a mai menționat că documentul nu vine să îi elibereze de răspundere pe unii actori, aducând drept argument principal monitorizarea partenerilor externi.

„Întotdeauna când se vorbește despre liberalizarea de capital există o teamă că se încearcă să se ascundă o anumită fraudă sau să scutească pe cineva de o anumită răspundere inclusiv penală. Nimeni nu e scutit de răspundere. Nu este scutită nici verificarea surselor provenirii banilor. Proiectul nu este perfect din punct de vedere al mecanismelor și redacției pe are o vedeți. Va fi îmbunătățit pe parcursul timpului. RM este în program cu FMI, RM are bună cooperare cu BM. Noi nu vom aproba un proiect de amnistie fiscală până nu vom coordona cu toți partenerii”, a mai adăugat speakerul.

Candu a mai menționat că a trimis deja o scrisoare semnată și de premierul Pavel Filip în care menționează despre neajunsuri și înlătirarea acestora pe parcurs.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!