VIDEO. Blitz interviu cu președintele Asociației Investitorilor din Lituania: Guvernul trebuie să permită afacerilor să prospere

VIDEO. Blitz interviu cu președintele Asociației Investitorilor din Lituania: Guvernul trebuie să permită afacerilor să prospere

În perioada 7-11 noiembrie a avut loc prima ediție Chișinău Startup Week, unde antreprenorii și membrii comunității IT au vorbit despre provocările din domeniu și soluții. Inițiativa s-a desfășurat sub egida Techstars. Agora a realizat o serie de blitz interviuri cu speakerii evenimentului. Cel de-al treilea interviu l-am realizat cu speakerul și președintele Asociației Investitorilor din Lituania, Dovydas Varkulevicius.

Antreprenorii moldoveni sunt foarte antreprenoriali. În sens că ei mereu caută ce business să mai deschidă. Îmi place acest lucru. Oamenii sunt foarte tentați să-și deschidă propria afacere. Unii antreprenori tineri și-au găsit targetul. Există o piață mare și ei au găsit partea lor pe care știu să o deserveasca cel mai bine. Ceea ce trebuie să înțeleagă este că nu trebuie să facă totul și să deservească toți clienții din lumea. Acest lucru ar însemna moarte pentru businessul lor. În această sferă unde există atât de multe afaceri în jur trebuie să găsești un domeniu în care poți fi cel mai bun din lume și să-ți satisfaci clienții cât mai bine.

*

Publicitate

Startup Week este despre găsirea soluțiilor pentru antreprenori. Cred că mulți oameni își vor cizela și îmbunătăți ideile de business sau business-urile, în general. Acest tip de evenimente oferă posibilitate antreprenorilor să acumuleze experiență și cunoștințe noi. Unii acumulează cunoștințe, alții - experiență. Următorul lucru bun este networkingul, cunoști oameni noi cu care ar fi bine să faci cunoștință și să discuți despre noile idei.

*

Guvernul este ales de către comunitate, deci comunitatea este cheia care spune ce ar trebui să facă Guvernul. Nu ar trebui să fi viceversa.

*

Guvernul ar trebui să fie primul care are inițiative de acest gen, să ajute și să permită afacerilor să prospere. Să încurajeze comunitatea să înceapă afaceri. Al doilea lucru este să favorizeze mediul antreprenorial sau punerea lor pe calea cea dreaptă. Al treilea lucru ar trebui să fie ajutorul direct, ce altceva putem face pentru voi pentru a fi mai util în afacerile voastre și al patrulea lucru este reducerea barierelor pentru demararea afacerii pentru nu a da faliment.

*

Gândește-te la o idee la nivel mondial pentru a servi piața la nivel global. Al doilea mare lucru este înțeleagă fiecăre client și de ce anume el are nevoie într-adevăr, cum poate rezolva o problemă prin afacerea sa. În orice afacere pe care vrei s-o dezvolți, temelia sunt fondatorii și echipa din spatele lor. Așa este în orice afacere de succes. Echipa corectă cu o idee bună poate face totul corect în executare. Începe afacerea din pasiune și nu din nevoia de a face bani.

Chișinău Startup Week este organizat de către Tekwill și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, IBM, Pentalog, hub:raum Krakow.

CSW2016 a fost organizat pentru prima dată în Moldova și aduce împreună startup-eri din Moldova și din Sud-Estul Europei, precum și experți în domeniul IT.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal